Europakollen: ”Med tanke på skadeläget är jag lite orolig”

Europakollen: ”Med tanke på skadeläget är jag lite orolig”

Alexander Ellhar på Real Madrid-redaktionen om läget i laget inför gigantmötet på Anfield.

Först och främst, det kan nästan inte bli större än Liverpool mot Real Madrid. Hur går tankarna inför finalreprisen från i fjol?
- Att det är två lag som kommer till mötet med flera frågetecken. Ett Real Madrid som saknar två viktiga mittfältspjäser i Kroos och Tchouaméni och ett Liverpool som kanske är på väg ur svackan. Ett svårtippat möte. 
 
Real Madrid har varit lite upp och ner efter VM. Hur skulle du sammanfatta läget i laget just nu?
– Helt klart frustrerande med alla skador fram och tillbaka. Men vi vet vad fystränaren Antonio Pintus har lyckats med tidigare och det är att få laget att varva upp och orka det där lilla extra när det behövs som mest under våren. 

 Vilka spelare måste steppa upp i det här dubbelmötet och vilka spelare måste Liverpool hålla extra koll på?
– Benzema har sett sliten ut men fick vila senast. Utan honom i slag så är man ju lite orolig. Dani Carvajal har också haft problem med skador och måste upp i nivå nu när det blir tuffare. 

Det är först och främst Vini Jr. Trent har mött honom ett antal gånger och där kan det bli åka av. Sedan börjar Fede Valverde hitta formen igen och är en potentiell matchvinnare. Visar alltid hjärta, har enorma lungor och en bössa som många bara kan drömma om. Sen ska det bli intressant att se vad Camavinga kan hitta på nu när han troligtvis får chansen från start.



Trots att det spelmässigt varit tighta matcher mellan lagen i europaspelet de senaste säsongerna har Marängerna i slutändan dragit det längsta strået. Vad skulle du säga ligger bakom Reals fördel resultatmässigt lagen emellan?
– Den ovärderliga rutinen och ett mittfält som Liverpool inte varit i närheten av. Sedan tror jag också att den ständiga pressen av att spela i Real Madrid, där du inte kan göra en dålig match, bidrar till att man inte påverkas på samma sätt i en final. Du får inte bli mätt och luta dig tillbaka utan det är skyhöga krav hela tiden. En parad genom staden direkt efter en förlust i Champions League-finalen skulle till exempel aldrig hända i Madrid, även om det bärgats andra titlar under en säsong som man vill fira. 

Slutligen, hur slutar det första mötet på Anfield?
– Med tanke på skadeläget i Real Madrid är jag lite orolig. Samtidigt kommer Liverpool från en viktig seger och börjar få tillbaka viktiga spelare. Förhoppningsvis kan man stå emot trycket första 15-20 minuterna och ta kontroll. Jag säger kryss, 1-1.

TV: Historien om Real Madrids sanslösa framgångar i Europa

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2023-02-21 11:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool