Inför Millwall- Sheffield United
Kan Sheffield United och Ahmedhodzic skaka av sig den senaste förlusten och studsa tillbaka till att vinna mot Millwall på The Den på lördag?

Inför Millwall- Sheffield United

Kan Sheffield United studsa tillbaka efter förlusten i veckan. Bortamatch mot Millwall väntar på lördag.

På lördag åker Heckingbottom och Sheffield United till London för att möta Millwall. För några veckor sedan möttes lagen på The Den i FA-Cupen och då vann The Blades med 2-0. Även i höstas vann Sheffield United med 2-0 mot Millwall på Bramall Lane. Vågar man hoppas på en tredje raka seger mot Londonklubben?

Det intressanta är förstås hur reaktionen blir efter 1-3 mot Middlesbrough. Matchen har avspark tidigt vilket skulle kunna göra det bra om resultatet är positivt. Skulle Sheffield United förlora kommer troligen Middlesbrough krypa ännu närmre då man senare på eftermiddagen möter krislaget QPR på hemmaplan. Självklart ska man inte kolla på andra resultat utan om Sheffield United ska gå upp i Premier League så ska man klara av det på egen hand. Visst kan det hjälpa om de andra resultaten går i rätt riktning men klubben måste nu bara fokusera på sina egna insatser. Samtidigt är ju detta spännande om det skulle bli ett "promotion-race", men helst vill vi undvika ett sådant. Nu gäller det att ladda om och bara ha fokus på matchen mot Millwall.

Hur kommer då Heckingbottom ställa upp på lördag? Redaktionen tror att han fortsätter ge Foderingham chansen i mål. Han kan inte lastas för målen senast och bör fortsätta. Davies kommer få chansen i FA-Cupen mot Tottenham lite senare. När det gäller försvaret fortsätter Egan och Ahmedhodzic tillsammans med Robinson. Vi hoppas på en bättre insats än senast och att dessa tre håller ihop laget och försvaret. Ett starkt och fokuserat försvar är nyckeln till framgång på lördag helt klart. Här kan man plocka in Clark eller Basham vid behov. På mittfältet fortsätter Norwood, Berge, Bogle, McAtee och Lowe. Här kan Heckingbottom laborera med till exempel Osborn eller Fleck. I anfallet fortsätter Ndiaye och McBurnie. Här har man också alternativet med Jebbison som faktiskt var väldigt pigg och skapade flera möjligheter senast när han hoppade in. Jebbison gjorde ju även mål senast vi spelade på The Den i januari. 

Förlusten senast sved och det märks att man som supporter blivit bortskämd den här säsongen med nästan bara vinst efter vinst. Fakta är att det fortfarande är 7 poäng ner till Middlesbrough och visst kan mycket hända. Sheffield United har ju även en match mindre spelad och kan man vinna den så är läget återställt. Det gäller nu att reagera på rätt sätt och undertecknad hoppas innerligen att rutinerade spelare som Sharp, Fleck, Basham och Norwood kan motivera de yngre spelarna om målet och att ha fokus på en match i taget. Redaktionen hoppas se ett stabilare försvarsspel på lördag med fler snabba omställningar. Spännande blir det oavsett resultat och visst håller vi även tummarna för QPR på bortaplan mot Middlesbrough på lördag.

Eventuell laguppställning för Sheffield United på lördag eftermiddag:

Foderingham
Egan
Robinson
Ahmedhodzic
McAtee
Berge
Bogle
Norwood
Lowe
Ndiaye
McBurnie

Motståndarna
Millwall ligger just nu på en 7: e plats med 46 inspelade poäng på 29 matcher. Laget ligger precis utanför kvalplatserna och siktar på att ta en kvalplats. Formen har varit ganska bra på slutet men dock förlorade man mot Coventry på bortaplan senast. Spelare som har imponerat är bland annat Flemming med 10 mål framåt. Andra spelare som har imponerat är Bradshaw med 7 mål, Cresswell med 4 mål samt Cooper med 3 mål framåt. När det gäller framspelningar ligger Malone i topp med 4 fina passningar som resulterat i mål. En annan bekant är förstås den tidigare Sheffield United-spelaren Burke som är tillbaka i England efter att ha spelat i Werder Bremen i Bundesliga. Millwall brukar vilja bjuda på tufft motstånd och anfalla inför sin fanatiska hemmapublik. Om Sheffield United kan skaka av sig förlusten senast och spela på samma sätt som i FA-Cupen så finns alla förutsättningar för ett bra resultat. Intressant att se hur Millwall reagerar efter förlusten mot Coventry i veckan. Laget har under flera år legat precis under kvalplatserna och ligger återigen i den positionen. Helt klart en spännande och viktig match som väntar. 


De 10 senaste matcherna mellan lagen på The Den:

2023-01-07.  Millwall- Sheffield United 0-2
2022-02-26.  Millwall- Sheffield United 1-0
2020-01-25.  Millwall- Sheffield United 0-2
2018-09-29.  Millwall- Sheffield United 2-3
2017-12-02.  Millwall- Sheffield United 3-1
2016-08-30.  Millwall- Sheffield United 2-1
2016-03-19.  Millwall- Sheffield United 1-0
2010-11-13.  Millwall- Sheffield United 0-1
2005-11-19.  Millwall- Sheffield United 0-4
2004-12-04.  Millwall- Sheffield United 1-2

Statistik.   10.   6.    0.   4.   16-10

Up The Blades 


UTB 

TV: Middlesbrough vann toppmötet borta mot Sheffield United

Ola Paulsson 2023-02-16 10:45:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U