Inför Sheffield United- West Bromwich
Blir Sheffield United klara för Premier League på onsdag? Seger mot West Bromwich och det är klart!

Inför Sheffield United- West Bromwich

På onsdag kväll kan Sheffield United ta steget upp i Premier League. Ett bra resultat mot West Bromwich och firandet kan börja.

Så börjar en spännande och viktig vecka för Sheffield United. På onsdag möter man West Bromwich och på lördag väntar Preston. Båda matcherna spelas på Bramall Lane. En seger mot West Bromwich och man är klar för spel i Premier League oavsett hur det går i de andra matcherna. Sheffield United har hela tiden fokuserat enbart på sina egna matcher och det är viktigt att man fortsätter med det. När det gäller laguppställningen så tror redaktionen att Heckingbottom kommer att spela med Foderingham i målet. Han får troligen förtroendet i de resterande matcherna av säsongen. I försvaret fortsätter Egan och Ahmedhodzic tillsammans med Robinson. Om Ahmedhodzic behöver vara med sin fru som väntar barn i dagarna så kan utan problem Basham eller Clark hoppa in. När det gäller mittfältet så tror redaktionen att Heckingbottom spelar med följande spelare: Bogle, Berge, Baldock, Doyle och McAtee. Här finns ju alternativ i Norwood, Fleck eller Lowe. I anfallet fortsätter Ndiaye och McBurnie. Här kan man alternera med Jebbison eller Sharp. 

Det kommer att bli ännu en intressant match och laget har verkligen levererat de senaste omgångarna och nu sett till att man är i en mycket bra situation för att ta det sista klivet för uppflyttning. De två senaste segrarna på hemmaplan gör att det känns mycket bättre. Man har visat att man kan vinna under press. Matchen kommer att bli mycket intressant i och med att båda lagen jagar någonting. Det kan faktiskt bli ganska öppen och offensiv fotboll vilket troligen gynnar hemmalaget med snabba spelare som McAtee eller Ndiaye. På onsdag kväll kan det vara klart att Sheffield United återigen spelar i Premier League. Wow! Spännande blir det!

Eventuell laguppställning för Sheffield United på onsdag kväll:
 
Foderingham 
Ahmedhodzic
Egan
Robinson
Baldock 
Berge
Bogle
Doyle
McAtee
McBurnie
Ndiaye

Motståndarna
Carlos Corberan och hans West Bromwich ligger i skrivande stund på en 8: e plats med 63 inspelade poäng på 42 matcher. Laget kan gå upp på kvalplats om de vinner mot Sunderland idag (läs söndag). Laget är på gång och kan bli en överraskning om man når någon av kvalplatserna. Man har som sagt en positiv form och de senaste matcherna har gått så här:

Blackpool (b)  2-0
Stoke (b) 2-1
QPR (h) 2-2
Rotherham (b) 1-3
Millwall (h) 0-0

Spelare som har imponerat är bland annat Thomas-Assante med 9 mål, Dike med 7 mål, Swift med 6 mål och 9 framspelningar, J Wallace med 5 mål och 8 framspelningar, Grant med 5 mål samt Molumby med 4 mål och 4 framspelningar. Dessa spelare måste Sheffield United ha koll på när de går till anfall. West Bromwich kommer att vara mycket hungriga i och med att laget jagar en kvalplats så det gäller för Sheffield United att vara beredda på en mycket tuff match.

 
De 10 senaste matcherna mellan lagen på Bramall Lane:

2022-02-09.  Sheffield United- West Bromwich 2-0
2021-02-02.  Sheffield United- West Bromwich 2-1
2018-12-14.  Sheffield United- West Bromwich 1-2
2009-08-29.  Sheffield United- West Bromwich 2-2
2007-08-25.  Sheffield United- West Bromwich 1-0
2004-02-21.  Sheffield United- West Bromwich 1-2
2002-03-16.  Sheffield United- West Bromwich 0-3
2000-12-26.  Sheffield United- West Bromwich 2-0
2000-02-19.  Sheffield United- West Bromwich 6-0
1999-02-06.  Sheffield United- West Bromwich 3-0

Statistik.  10.   6.    1.    3.    20-10


Up The Blades 

UTB 

Ola Paulsson 2023-04-23 10:46:20
Author

Fler artiklar om Sheffield U