Inför transferfönstrets stängning

Inför transferfönstrets stängning

Kommer det någon ny mittfältare och vilka spelare lämnar klubben?

Behovet av en ny central mittfältare
Många rykten runt Matheus Nunes i nuläget. Ett av dessa att Wolves kan tänka sig att inkludera Tommy Doyle och James McAtee i en eventuell affär. Dock önskar City inte sälja James som man har höga tankar om inför framtiden. Ett annat är att City inte är villiga att betala mer än 55 miljoner GBP för spelaren och att man annars avser att lämna affären vilket man tidigare gjort vid ett fleratlet tillfällen. Samtidigt budar Wolves på flera spelare för att förstärka sin trupp så det verkar pågå ett parti "hardball" mellan klubbarna samtidigt som spelaren vägrar träna med Wolves för att tvinga fram en övergång.

Vad ska hända med de "överflödiga" spelarna?
Tiden börja rinna ut när det gäller tre av de seniorspelare som inte tränar med A-truppen. Den första är Taylor Harwood-Bellis vars kontrakt löper ut nästa sommar. Många klubbar har visat intresse för mittbacken men hitills har ingen plockat upp Englands U-21 kapten. De andra två är mittfältaren  Tommy Doyle och målvakten Zack Steffen som bägge har kontrakt som löper ut 2025. Den stora frågan är var de kommer att hamna?

Blir de stora talangerna kvar i klubben?
Två andra spelare som omgärdas av ständiga rykten är Cole Palmer och James McAtee. På något sätt så har spelarna och City hamnat i något av ett moment 22. De behöver speltid för att utvecklas men frågan är när de ska få spela? Steget mellan de bästa 13-14 spelarna City har till sitt förfogande och de bägge  är ganska stor vilket medför att det ibland känns vanskligt att starta med de unga spelarna mot topplag. Samtidigt måste spelarna ges speltid för att kunna utvecklas och det är helt normalt att insatserna från de mer oerfarna spelarna går lite upp och ned. Men truppen måste vara större och bredare jämfört med den föregående säsongen så jag ser gärna att de bägge stannar kvar i City.

Kommer det ske något överaskande?
Förra sommaren plockade City in Manuel Akanji för en billig penning och frågan är nu om det kan bli någon repris? Det finns inga rykten om någon "joker" som kan skriva på för City och när det gäller spelare som skulle kunna lämna klubben så är det främst Kalvin Phillips framtid som kan tänkas förändras.
 

John Talbot2023-08-30 09:18:00
Author

Fler artiklar om Manchester C