London Stadium, 2023-11-01 20:30

West Ham - Arsenal

Inför: West Ham United - Arsenal EFL Cup 2023/24

Inför: West Ham United - Arsenal EFL Cup 2023/24

Åttondelsfinal i EFL Cup där Arsenal gästar West Ham United på London Stadium. Många förväntar sig mycket rotation i båda lagen men huvudfokus kommer vara på en spelare.

Arsenal har tagit sig till åttondelsfinal i årets upplaga av EFL Cup (Engelska Ligacupen). Väl där väntar ett Londonderby i form av West Ham United på London Stadium. Arsenal spelade senaste omgången av EPL Cup borta mot Brentford där slutresultatet skrevs till 0-1 efter ett tidigt ledningsmål av Reiss Nelson. West Ham kommer även från en 0-1 vinst från förra omgången då man slog League One laget Lincoln City. Matchhjälten för "Hammers" var tjeckien Tomas Soucek. Inga av de nämnda spelarna lär dock vara huvudfokus, utan en viss Declan Rice

Arsenals rekordvärvning i somras från West Ham, Declan Rice, kan göra anrik comeback mot sitt förra lag. Mikel Arteta har bekräftat att han är antagningsbar och menar att det hade varit ett “vackert tillfälle” för Rice. Med tanke på att EPL Cup inte rankas som en viktig titel för många får vi se om Rice startar eller blir avbytare i matchen. Nog klart är i alla fall att han får chansen till speltid och han lär bli hyllad av West Ham supportrarna. Oftast brukar det finnas “ont blod” efter en sådan övergång från i somras men faktum är att de flesta av hemmasupportrarna verkat förstå övergången och inte hyser allt för stort agg mot Rice. 

EPL Cup brukar oftast kallas för den minst viktigaste cupen i England och det kan förstås. Premier League och framförallt FA Cupen har mycket högre anseende. Därför brukar många lag rotera flitigt i laguppställningarna och rätt så mycket talar för att Arsenal kan komma att göra detsamma. Skador på framförallt Gabriel Jesus och Thomas Partey öppnar luckor samt att Arsenal redan på lördag har en viktig match borta mot Newcastle i Premier League. En chans för Arsenal att gå upp i en temporär serieledning. 

West Ham ligger på nionde plats i Premier League och vill fortfarande hänga på striden om Europaplatserna. Faktum är att laget är inne i en negativ trend med tre raka förluster. Två i Premier League, mot Aston Villa och Everton, samt mot Olympiakos i Europa League. För att spara på krafterna lär West Ham också rotera i startelvan. Dock måste man ha med sig perspektivet att denna turnering kan bjuda på skrällar och är ett lag, likt West Hams kaliber, en chans på en titel. 

Arsenal ska vara favoriter och lär inte lämna något för slumpen. Senast dessa lag stötte på varandra i den här turneringen var år 2017. Då avgjorde Danny Welbeck med matchens enda mål. Arsenal har även sedan West Ham flyttade in på London Stadium bara en förlust på nämnda arena. Vem avgjorde då för West Ham? En viss Declan Rice. Om vi ska tro på någon form av andlig konspirationsteori vet vi nog vem som högst sannolikt avgör matchen. 
 
Potentiell startelva:
Ramsdale, Tomiyasu, Saliba, White, Kiwior, Havertz, Jorginho, Rice, Nelson, Nketiah, Trossard. 

När? Onsdag 01 november kl 20:30
Hur? Viaplay Sport.
Vad? EPL Cup 2023/24 - Åttondelsfinal. 
Var?  London Stadium. 
Tips: Vinst, 0-2.  
 

Erik Havilehtoerikhavilehto97@gmail.com@ErikHavilehto2023-10-31 17:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal