Tottenham Hotspur Stadium, 2022-11-06 17:30

Tottenham - Liverpool
1 - 2

Spurs gav upp från start
Tottenham gav bort två mål i den första halvleken.

Spurs gav upp från start

Tottenham har haft problem den senaste tiden. Antonio Conte valde att spela på Spurs svagheter och Liverpool kunde ta en tvåmålsledning i halvtid. Visst tryckte Spurs sedan på, och man fick en reducering, men man hitade inte rintigt för att nå längre än så.

Det gäller att veta vilka man är och var man står. När Tottenham har släppt in det första målet i väldigt många matcher i rad så valde Spurs att backa hem med ett lag fyllt av defensiva spelare som inte lyckas försvara. Psykologiskt är Spurs inte laget att stå emot. Det avgjorde.


Vad tänkte Conte?
Det här skulle vara en svår match. Men inte på det här sättet. Antonio Conte valde att ställa upp med en offensiv spelare. Trots detta kunde Liverpool ha hela laget fritt och få all tid i världen för att göra 1-0. Spurs hade ingen plan, och sen blev det värre. Visst var Ivan Perišic framme och höll på att hitta en kvittering, men bollen gick i målramen, men Spurs hade inte mycket att komma med.  När sedan Eric Dier bjöd på en nick fram till Mohamed Salah för 2-0 kändes det hopplöst dåligt.

När inget funkar måste man hitta på något. Conte valde att satsa på samma lag. Spurs tryckte på, men det saknades kvalité. Halvvägs in i halvleken var det ändå dags att byta. Dejan Kulusevski och Matt Doherty kom in. En minut senare var det reducerat. Kulusevski hittade Kane. Problemet var att Spurs inte lyckades fortsätta hota. Det såg roligare ut, men det är inte så lätt att hämta in underlägen i match efter match. När domaren sedan lägger till 15 sekunder på 45 sekunders byte känns det som att Spurs berövades en sista chans.


Spurs har inte råd att börja avvaktande
Det är skillnad mellan att gå in och satsa och börja med en massa defensiva spelare utan att ens försöka. Spurs var inte ett kompakt lag från start trots tre mittbackar och ett mittfält fyllt av defensiva mittfältare. Det gav ännu ett underläge. Spurs orkade inte hämta in den här gången. En annan gång hade det kanske gått. I slutändan förtjänade inget lag att vinna.

Mål: 0-1 Salah (11), 0-2 Salah (40), 1-2 Kane (70)

Bäst i Spurs:
+++ Perišic
++ Kulusevski
+ Kane

Spurs lag:
Lloris
Dier Lenglet Davies
Royal (Doherty 68) Bentancur Bissouma (Moura 88) Højbjerg Sessegnon (Kulusevski 68)
Perišic
Kane

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-11-06 19:33:00
Author

Fler artiklar om Tottenham