Lagbanner
Veckans Liverpool: Farväl, farväl, välkommen

Veckans Liverpool: Farväl, farväl, välkommen

Säsongen 2023/24 är till ända. När vi säger farväl till den säger vi också farväl till en populär trio. Däremot blickar vi även framåt när vi skiftar fokus och välkomnar en spännande säsong 2024/25. Liverpoolredaktionen ger er veckans…

… farväl #1
Det första, och kanske största, farvälet går självklart till Jürgen Klopp. Efter nio år och en Champions League, en supercup, ett VM-guld, en ligatitel, en Community Shield, en FA-cup och två ligacuptitlar är den mest framgångsrika eran sedan 70-talet förbi. När Klopp tog över 2015 ville han få oss att tro, och när vi summerar hans tid i klubben fick han inte oss bara att tro utan han erövrade och gav många av oss supporters den bästa tiden i våra liv. Det finns inte ord nog att beskriva hur tacksam jag är för Jürgen Klopp, och det lämnar både en som supporter och spelarna i laget med en oviss framtid då han varit en så tydlig grund för klubben. Allt vi kan säga i dagsläget är; Danke Jürgen!

… farväl #2
Det andra farvälet går till en av modern tids bästa gratisförvärv, Joel Matip. Den kamerunske mittbacken kom som sagt gratis från Schalke säsongen efter Klopp och har varit en viktig del av våra framgångar sedan dess. Det är svårt att sitta här och säga att man ens vågat drömma om att Matip skulle få den utväxling han fått i Liverpool. En spelare som förutom ’good vibes’ har stått för flertalet fantastiska prestationer och dessutom spelat fram till ett avgörande i en Champions League-final. Fotboll är inte alltid rättvis, och att Matip inte fick avsluta sin tid i Liverpool på egna villkor och fri från skador är ett sådant exempel!

… farväl #3
Det tredje, och sista, farvälet går till Thiago Alcântara. Det är få värvningar som fått mig lika exalterad som Thiago fick mig att känna 2020, och jag tror att det är få spelare som varit så omtyckta redan från start. Spanjoren är en spelare med en högsta nivå som få besitter i världsfotbollen och tyvärr blev det bara knappt 70 matcher för honom i Liverpooltröja tillföljd av skador men under dessa matcher var han nästan alltid överlägsen. Framför allt minns vi när han på egen hand dominerade mittfältet mot Manchester United på Old Trafford. Sanningen är att om det inte vore för skadorna är jag övertygad om att Liverpool hade kunnat räkna in ytterligare ett par titlar men likaväl är jag tacksam för de briljanta prestationer han berikat oss med.

… välkommen!
Nu är även den minsta hemliga hemligheten avslöjad. Arne Slot bekräftade på en egen presskonferens att han tar över Liverpool efter Jürgen Klopp och i tyskens tacktal avslöjade även han sin efterträdare. Efter de mest framgångsrika åren i Feyenoords historia tar nederländaren över Liverpool och vad framtiden har att utvisa återstår att se, men Klopp lämnar oss i alla fall med nästa års första ramsa. ARNE SLOT, NA NA NA NA NA!

… avslut.
Avslutningsvis ska vi även berätta om damlaget som tog en imponerande fjördeplats i WSL. Matt Beard och damerna behövde en poäng för att säkra platsen bakom Manchester City, Chelsea och Arsenal och man tummade inte på några detaljer när Leicester besegrades med 4–0 på bortaplan. Sophie Román Haug gav Liverpool ledningen med 1–0 innan Leanne Kiernan stod för ett hat-trick i den andra halvleken. På 22 matcher avslutar därmed damlaget med resultatraden 12-5-5 och känslan är att det finns något spännande att bygga vidare på till säsongen 2024/25 i jakten på topp 3-lagen och Champions League-platserna.
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-05-20 07:36:00
Author

Fler artiklar om Liverpool