Lokonga klar för Luton
Albert Sambi Lokonga lånas ut på nytt.

Lokonga klar för Luton

Albert Sambi Lokonga har ryktats vara på väg bort under mer eller mindre hela sommaren. Strax innan midnatt bekräftade Arsenal att den belgiska mittfältaren lånas ut till Luton Town under den resterande delen av säsongen.

Lokonga värvades under sommaren 2021 ifrån Anderlecht och fick faktiskt en hel del speltid under debutsäsongen. Han testades i flera olika positioner utan att riktigt hitta rätt någonstans. Under fjolåret fick att sporadiskt med speltid under hösten för att sedan lånas ut till Crystal Palace under våren. Inte heller i södra London blev det något riktigt lyft för Lokonga. 

Burnley, men tidigare tränaren Vincent Kompany vid rodret, har känts som det mest naturliga valet av ny klubbadress men i slutändan blev det istället en annan nykomling som lockade över honom. Förhoppningsvis får Lokonga kontinuerlig speltid i Luton framöver. Han är en begåvad spelare men i nuläget är det svårt att se en framtid för honom i Arsenal. Konstigare saker har dock skett och alla älskar en comeback. Vi får se vad framtiden har för planer för Lokonga.

Lycka till Sambi!

Ola Regen@Ola_Regen2023-09-01 23:36:10
Author

Fler artiklar om Arsenal