2022-10-13 18:45

Bodø/Glimt - Arsenal
0 - 1

Matchrapport: Bodö/Glimt - Arsenal (0-1)

Matchrapport: Bodö/Glimt - Arsenal (0-1)

Det var en tuff drabbning som Arsenal lyckades vinna efter säsongens kanske svåraste 90 minuter hittills sett till matchbilden. Jobbet gjorde och vi tar med tre starka poäng från ett kallt och ruskigt Bodö.


Det kändes inte som att spelglädjen låg på topp när Arsenal trädde in på Bodö/Glimts konstgräs. Det bjöds heller inte på något direkt fotbollsgodis från Arsenal under denna kalla och ruskiga Torsdagskväll. Det räckte bara med ett skott på mål för Arsenal för att vinna den här matchen. Det talar sitt tydliga språk om hur ganska ofarliga Arsenal faktiskt va i den här matchen. 

Varken Saka, Ödegaard eller Nketiah bjöd på någon större prestation i en annars starkare startelva än Arteta valde att ställa upp med i samma möte förra veckan på Emirates. Trots att Arsenal ägde mest boll i första halvlek var känslan att Bodö/Glimt var minst lika farliga på offensiv planhalva och rullade också boll en hel del. Bodö hade flera bra chanser matchen igenom och vi ska nog vara glada att ha tagit alla tre poäng i det här mötet. För Arsenal var tillslut ändå laget som med sin spets skulle se till att komma ur den här matchen helskinnade. 

MÅL! 24’ Frasen “One nil to the Arsenal” genomsyrade hela den här matchen och i mitten av första halvlek kom one nil. Bukayo Saka viker in och får efter ett fint väggspel tillbaka bollen av Lokonga och tofflar sedan bollen på en Bodö-back, tillbaka på sig själv, och in i mål. Lite enkelt och turligt mål kan tyckas med Bodö/Glimt-ögon sett. 

Matchen fortsatte i samma tempo där både Bodö och Arsenal kom fram till chanser som oftast rann ut i sanden. Däremot hade Bodö en ypperlig chans när Pellegrino missar ett halft friläge efter en nickskarv men skjuter långt utanför. Utöver det höll Saka nästan på att skjuta in bollen i en lägenhet 20 meter ovanför planen och hade några ytterligare usla försök med högerfoten. Varken Nketiah eller Nelson kom inte heller till några större avslut i första halvlek förutom en och annan strumprullare. 

I andra halvlek inledde Nelson med att nästan skjuta bollen till inkast men efter det tog Bodö över mer av bollinnehavet. Med tanke på de chanser som uppstod för hemmalaget bör man nästan också ha kvitterat. 

I 52:a minuten får Bodös Amah Pellegrino ett ypperligt läge ganska centralt till vänster av straffområdet Han tar med bollen fint och söker bortre hörnet men Turner i kassen är med och står för en bra räddning.  Bodö fortsatte att trycka på och kort efter i 56:e minuten gör Ola Solbakken det riktigt bra när han viker in och avlossar med vänstern. Han har redan slagit Turner med skottet som tyvärr för Bodös del smiter över ribban. Direkt i minuten efter får Bodö kanske matchens bästa läge. En längre boll lyfts in som sedan bröstas ner till Runar Espejord som på uppstuts skjuter bollen högt över. 

Närmare såhär kom egentligen aldrig hemmalaget en kvittering. Arsenal kunde med ett par byten där Granit Xhaka, Thomas Partey, Tomiyasu, Martinelli och Marquinhos fick komma in och stänga matchen. Det är alltid speciellt att komma till ställen som Bodö och spela inför fullsatt hemmapublik. Skönt att denna match är över och att Arsenal nu toppar gruppen med 9 poäng, precis som förväntat!


Spelarbetyg (enligt följande skala): 
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = Världsklass 

Matt Turner - 3.5 
Jag tycker Matt Turner gör sin bästa match i Arsenaltröjan och står för några bra ingripanden, spelar säkert med fötterna och gjorde även en riktigt bra räddning i andra halvlek.

Benjamin White - 3 
Tycker Ben-White var bra men betyget lutar väl snarare neråt än uppåt i detta fall. Stabil men gjorde inte mer än vad som krävdes.

Rob Holding - 2
Holding får två poäng och var godkänd i försvaret förutom några tveksamma ingripanden. Däribland i första halvlek där han förlorar sin nickduell och Saliba hamnar efter löpningen bakom mot Pellegrino. 

William Saliba - 2.5
Saliba var väl också stabil men försvaret som kollektivt gjorde ingen bättre match än godkänt. Hamnar efter i samma situation som Holding när han ej hinner med Pellegrinos löpning och ett halvt friläge skapas. 

Kieran Tierney - 2.5 
Tierney gjorde ingen märkbar insats utan gjorde mer eller mindre det som förväntades av honom. 

Sambi Lokonga - 3
Lokonga gjorde en bra match i sin helhet men det finns fortfarande tecken att det finns mycket att fila på. Spelade fram snyggt till Saka vid målet. 

Martin Ödegaard - 2.5 
Med Ödegaards mått mätt får han lite bättre än godkänt idag. Bjöd på några fina ögonblick i sin centrala roll men hamnade fel i situationer en hel del också. 

Fabio Vieira - 2
Fabio hade det svårt att sätta sin prägel på den här matchen och man undrade stundtals ifall han var på plan. Var varken dålig eller bra. 

Reiss Nelson - 1
På grund av att Nelson har så mycket att bevisa och att hans tid snart är kommen om han inte gör det så får han underkänt. Syntes knappt, misslyckade avslut och skapade knappt något. 

Bukayo Saka - 3
Var Arsenals största hot framåt i första halvlek men var långt ifrån sin topp. Gjorde att saker och ting hände på sista tredjedeln och gjorde även 0-1-målet som räckte till seger. 

Eddie Nketiah - 2
Hoppades mer av Nketiah som aldrig kom till något farligt läge och var heller inte särskilt delaktig. Såg frustrerad ut på slutet. 

Avbytare:
Granit Xhaka - 3 (in 59’)
Stabil och säker i spelet, hjälpte till att ta tag i matchbilden. 

Gabriel Martinelli - 3 (in 59’)
Hade ingen större påverkan, försökte skapa så gott det gick framåt och springer alltid. 

Takehiro Tomiyasu - 3 (70’)
Spelade bra försvarsspel på högerbacken och hjälpte till att säkra bakåt. 

Marquinhos - x
Spelade för kort tid för att betygsättas

Thomas Partey - x 
Spelade för kort tid för att betygsättas

Nästa match: Leeds united, Elland road, Söndag 15:00

Jacob Olin Karlsson2022-10-14 12:02:00
Author

Fler artiklar om Arsenal