City Ground, 2022-08-28 17:30

Nottingham - Tottenham
0 - 2

Kane missade straff men sänkte Nottingham
Det är kul att vinna.

Kane missade straff men sänkte Nottingham

Tottenham fortsätter att samla poäng. Nottingham hade mycket boll, men Harry Kane gjorde målen, och trots en straffmiss blev Kane matchhjälte. Spurs hakar därmed på i toppen.

Det brukar kunna bli problem när man möter en nykomling under säsongsinledningen. Sett till matchbilden hade Spurs problem. Men grejen är väl att Antonio Conte hade läst det här, att Nottingham gärna skulle anfalla, så Spurs kunde fokusera på att inte gå bort sig och sen ta tillvara på kontringarna. Det fungerade mycket bra.


Drömstart för Spurs
Dejan Kulusevski hittade Harry Kane, sen hade Spurs tagit ledningen. Matchen hade knappt kommit igång, men det satte sin prägel på matchbilden. Nottingham fick äga boll, och Spurs skulle kontra. Heung-min Son hade nåt skott, men egentligen skapades inte mycket alls trots ett högt tempo i matchen.

Det var en fartfylld första halvlek, men det skapades inte särskilt mycket. I den andra fick Kane chansen tidigt från straffpunkten, men missade, vilket stökade till det. Domaren ansåg att en räddande hand framför Kanes skalle inte var tillräckligt för att ge ett rött kort när Kane var en meter från målet, och VAR lyckades inte sortera upp situationen, så efter Kanes straffspark stod det fortfarande 1-0 till Spurs och det var 11 mot 11. Men Kane skulle ta revansch, Richarlisons inlägg kunde ingen hand stoppa, utan Kane satte 2-0. Sen handlade det mesta om att inte släppa till nåt.


Säsongen är ung
Efter att domaren blåst av matchen har Spurs bara Arsenal före på poäng. Spurs har tre vinster och en oavgjord, precis som Manchester City och Brighton, medan Arsenal har tagit full pott. Säsongen är ung, men Spurs är med, och  känslan är god.

Mål: 0-1 Kane (6), 0-2 Kane (82)

Bäst i Spurs:
+++ Kane
++ Sanchez
+ Lloris

Spurs lag: 
Lloris
Sanchez Dier Davies
Royal Højbjerg Bentancur (Spence 90+1) Perišic (Sessegnon 74)
Kulusevski (Bissouma 83) Kane Son (Richarlison 74)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-08-28 19:27:00
Author

Fler artiklar om Tottenham