Nya roller för Bath, Fraser och Francis
Neil Bath, ansvarig för Chelseaakademins mest framgångrika period någonsin, belönas nu med en befordran.

Nya roller för Bath, Fraser och Francis

Detaljer om förändrade arbetsuppgifter och befordringar i akademin.

Neil Bath har en ny roll hos Chelsea som direktör av fotbollsutveckling och verksamhetsansvarig. Det innebär i sin tur att hans tidigare arbetsuppgifter inom ungdomsutvecklingen tas över av Jim Fraser och Jack Francis.

Bath kommer forsätta se över U-21 programmet och samtidigt fortskrida med sin bevakning av lånespelares utveckling. Detta är en del av hans nya roll som kommer innebära han får än större ansvar och inflytande på Cobham. Han kommer vara i ett ständigt samarbete med huvudtränarna i utvecklingslaget och ungdomslagen, tillsammans med en utökad verksamhet på träningsanläggningen i Surrey.

Baths tidigare assistent Frasier, kliver istället in i rollen som chef över ungdomsutveckling och rekrytering. Där kommer han ha översikt av ungdomsutvecklingprogrammet men även ha ett extra fokus på registreringar och rekryteringar. Han kommer även ha ansvar för hanteringen av talang och rekryteringen i klubbens övergripande sportavdelning.

Fraser har varit i Chelsea i 18 år och har övervakat scoutingen och rekryteringen för yngre spelare på både den inhemska och utländska marknaden.

Francis, en före detta akademispelare för Chelsea, har arbetat som chef över akademispelares välmående, men blir nu akademitränare (U9-U16) med ansvar för de åldrarna. Han kommer jobba i ett nära samarbete med tränarna och den övriga personalen, med översikt av skolprogrammet.
 

Lukas Engblom 2023-02-13 14:48:18
Author

Fler artiklar om Chelsea