Nyhetspanelen om Uniteds sommarfönster
Den marockanske landslagsmannen Sofyane Amrabat är Manchester Uniteds senaste nyförvärv

Nyhetspanelen om Uniteds sommarfönster

Totalt värvade Manchester United sju nya spelare under sommarens transferfönster. Flertalet spelare har även fått lämna Old Trafford antingen på lån eller permanent. Unitedredaktionens nyhetspanel ger sin syn på ”The Red Devils” transferfönster, häng med!


Det europeiska transferfönstret stängde den 1 september och det blev en intensiv sista dag för Manchester United. ”The Red Devils” gjorde klart med Sofyane Amrabat från Fiorentina, Atlay Bayindir målvakt från Fenerbache, Jonny Evans på fri transfer och Sergi Reguilon på lån från Sevilla.

Dessutom bekräftade klubben att Unitedprodukten Dean Henderson lämnar klubben permanent för ligakonkurrenten Crystal Palace.

I och med att sommarens övergångsperiod nu är över har det blivit dags för Unitedredaktionens nyhetspanel att summera Manchester Uniteds övergångsfönster och ge sin syn på värvningarna under Deadline Day.

Manchester Uniteds transferfönster:
In: Rasmus Höjlund (Atalanta), Mason Mount (Chelsea), André Onana (Inter), Sofyane Amrabat (Fiorentina, lån med köpoption), Sergio Reguilòn (lån från Sevilla), Jonny Evans (fri transfer), Atlay Bayindir (Fenerbahce)

Ut: Dean Henderson (till Crystal Palace), Anthony Elanga (till Nottingham Forest), Alex Telles (till Al-Nassr), Fred (Fenerbahce), Zidane Iqbal (till Utrecht), Eric Bailly (till Besiktas), Teden Mengi (Luton, lån), Brandon Williams (Ipswich, lån), Àlvaro Fernandez (Granada, lån), Mason Greenwood (Getafe, lån),  David De gea (fri transfer), Axel Tuanzebe (fri transfer), Phil Jones (fri transfer)

Dagens Nyhetspanel består av: Pontus Berg Nilsson och Love Sandén

Manchester United hade en händelserik deadline day. Sofyane Amrabat, Atlay Bayindir, Jonny Evans och Sergi Reguilon är klara för klubben. Vad är era tankar kring dessa värvningar?
Pontus: Egentligen är det bara Sofyan Amrabat jag känner mig lite spänd på att få se, och det grundar sig väl främst i hur Uniteds mittfältskonstellation ser ut. Resterande spelare förstår jag det funnits ett behov av att hämta in med tanke på skadeläge och så vidare – om det skulle bli just dessa eller några andra har jag inte särskilt mycket synpunkt på. Kanske då att jag gärna sett någon yngre egen förmåga fått en chans istället.

Love:  Med tanke på det obalanserade mittfält som tonat upp sig i uppstarten av säsongen tycker jag att Sofyan Amrabat är en grym värvning, just en väldigt balanserad spelare som jobbar hårt i 90 minuter varje match. Övriga värvningar är till viss del rimliga sett till skadeproblematiken. Dock får man återigen en känsla av att den sportsliga ledningen hade kunnat ta höjd för detta tidigare under sommaren och att man istället panikvärvar för att täppa igen hål som endast är tillfälliga.

2. Sofyane Amrabat var den mest profilerade spelaren som togs in under deadline day, vilken roll tror ni att marockanen kommer ha i Ten hags United?
Pontus:  En relativt stor roll ändå, då utifrån motstånd och förväntad matchbild. Men känslan är att det på sociala medier lite framställs som att han är någon räddare i nöden, och det tror jag inte han är – men jag blir gärna motbevisad. Han är så klart inte exakt samma spelare som Fred, men om jag tror United blivit bättre med Amrabat i truppen kontra Fred i truppen… tveksam.

Love: Jag skulle bli chockad om Sofyane Amrabat inte kliver in och får en stor roll från dag ett. Dels med tanke på Amrabats mentalitet och arbetsmoral som passar in i EtH kalkylen men även på grund av bristen av stabilitet i mittfältet. Han kommer inte bli en superstar men jag tror stenhårt på att plocka ut Eriksen som inledande sett vilsen ut i sin roll och att istället ta in Amrabat, adderas en ny dimension till mittfältsspelet. Amrabat har även pushat hårt för denna övergång och jag kan inte se varför han skulle vilja lämna ett storsatsande Fiorentina ifall han inte blivit lovad en del av EtH. Ska jag gå till mig själv och det jag sett av honom i Serie A så är han ett snäpp upp jämfört med Fred t.ex, men sen är det ju ofta svårt att sätta likhetstecken mellan kvalitet i Serie A och PL.
 
3. Dean Henderson lämnade United och är klar för Crystal Palace, var det rätt beslut av Manchester United att sälja målvakten?
Pontus: Japp, hans tid i klubben har varit räknad sedan förra sommaren. Han vill vara förstaslips och det kommer han inte vara i United, då är det rätt läge att klippa banden. Jag hoppades att han skulle kunna växa ut till att bli den som tog över efter De Gea – en egen produkt och allt – men utvecklingen har inte räckt hela vägen.

Love:  Det har varit en av de många spelare där det länge skevat mellan spelarens egna speltidernas och den tillförordnade rollen i laget. Man får ge honom att han har varit ihärdig i väntan på förstaslipsen men nu när EtH äntligen fick in sin bollskickliga Onana så är den dörren mer eller mindre stängd. För att summera bra att vi inte håller spelare gisslan utan att vi låter honom gå vidare i karriären samt välbehövda slantar efter ett aktivt transferfönster.

4. Om vi ska summera transferfönstret överlag är ni nöjda med de värvningar som kommit in? Hade ni velat att United förstärkt någon ytterligare position?

Pontus: Såååå skönt att det är över, är allergisk mot all denna hets om att nya spelare ska hämtas in hela tiden. Det ska vara nya spelare på alla positioner jämt och ständigt och sen gnälls det på att spelet inte sätter sig… Låt nu Mount, Onana och Höjlund få lite tid, låt spelarna som kom in förra säsongen få möjligheten att växla upp. Är kanske inte helt såld på Mount, och kanske inte helt såld på alla som hämtats in under Ten Hag, men låt saker och ting sätta sig och sitt lite lugnt i båten.

Love:  Visst är man nöjd över många av de spelare som kommit in, stora namn men även individer som EtH haft på sin lista, spelare som nu kan hjälpa honom i resan mot att sätta en taktisk identitet. Men några omgångar in i säsongen går det ju inte att säga att man är övertygad om varenda en och defensivt har det uppstått en del hål så hade vi haft en försvarare till på plats hade jag inte haft mycket att klaga på. Sedan är jag alltid lite nojig då United sedan SAF lämnat gjort massvis med värvningar som på förhand varit perfekta men där utfallet blivit den motsatta. Spelare som kommit in och mer eller mindre förstörts av den dysfunktionella organisation United varit under de senaste åren. Kolla på värvningen av en glödhet Di Maria från Real eller en ung Pogba som var påväg att bli en av världens bästa fotbollspelare, det blev inga fullträffar men vem vet årets upplaga kanske överraskar mig.

5.Flera spelare har lämnat United under sommaren, är det någon spelare ni gärna sett att United behållit och borde man gjort sig av med någon mer spelare?
Pontus: Hade inte haft något emot att Fred varit kvar, annars är det väl till stora delar en utrensning av spelare som inte fått plats i A-truppen. Att Maguire är kvar känns långt från optimalt, och frågan är hur situationen med Sancho kan lösas. Det jag allra minst vill är att ha spelare som stökar runt och skapar eventuella problem i gruppen. Men jag upprepar mig, låt saker få sätta sig lite nu och låt truppen få en chans att spelas ihop.

Love:  Finns inte direkt någon jag velat behålla men hade gärna sett att man tryckt på den röda knappen med spelare som Martial som uppenbarligen inte tillför något i sin roll. Sedan hade man hoppats att man lyckats göra sig av med Harry Maguire som år för år blir mer av en tragisk komedi, samt frigjort ekonomiskt utrymme men även gett Maguire en chans till nytändning i sin karriär.

Mina tankar
Återigen drabbas United av panik och tvingas att agera sent på transferfönstret. Bortser man från Amrabat som jag, likt övriga i panelen, håller högt så är Reguilon, Evans och Bayindir endast tillfälliga lösningar. Sett till skadesituationen i truppen så var man tvungen att agera, men det är inte första gången United hamnar i den här positionen och det visar bara på att det finns en stor inkompetens i den sportsliga ledningen.

Att Dean Henderson lämnar är förståeligt både ur hans och klubbens perspektiv, likt både Love och Pontus är inne på. United kan inte erbjuda honom den speltid han vill ha och efter ett antal utlåningar fanns det bara en väg att gå, även om jag kan tycka att det är lite tråkigt när en Unitedprodukt lämnar klubben. En annan spelare som jag gärna sett stannat är Fred. Hans fysik och löpstyrka har saknats på det centrala mittfältet i inledningen och United hade verkligen behövt den spelartypen enligt mig. Förhoppningsvis kan Amrabat erbjuda dessa typer egenskaper och jag hoppas han tar en ordinarie plats på tremanna mittfältet tillsammans med Bruno och Casemiro.

Överlag är jag ändå nöjd med transferfönstret. United har förstärkt på rätt positioner och även om jag likt Pontus inte är Mounts största beundrare får man helt enkelt lita på ten Hags omdöme i det här fallet. Det ska bli intressant att se hur pass väl Höjlund klarar av pressen som kommer vara på hans axlar, då offensiven sett trubbig ut inledningsvis och United är i skriande behov av en riktig nia. Jag är tveksam om han pallar trycket och jag hade nog velat se ett mer etablerat namn på den positionen, men anser ten Hag att dansken är redo så är det bara att rätt in sig i ledet och tro på honom.

Är ni nöjda med sommarens transferfönstrer? Håller ni med panelen? Skriv er åsikt i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-09-06 22:41:00
Author

Fler artiklar om Manchester U