Officiellt: Christopher Vivell är Chelseas nye tekniske direktör
Jultomten kommer till SW6 till slut.

Officiellt: Christopher Vivell är Chelseas nye tekniske direktör

Årets Chelsea-julklapp har valts ut. År 2022 blir det en teknisk direktör. Christopher Vivell inleder sin anställning från och med idag, hans senaste arbetsgivare var RB Leipzig.

Tyske Christopher Vivell har tidigare arbetat som teknisk direktör hos RB Leipzig, där var han ansvarig för värvningar och scouting för samtliga lag i föreningen. Under sin tid i Tysklands östra delar koordinerade han dessutom strategier för lagbygge och värvningar genom hela Red Bull-koncernen.

Dessförinnan jobbade Vivell som chefsscout och värvningsansvarig i systerklubben RB Salzburg. Den positionen hade han i fem års tid, tidigare har han dessutom varit scout i Hoffenheim. I samband med att anställningen blev offentlig lämnade Christpher Vivell en kommentar till officiella hemsidan.

Chelsea bygger det mest spännande projektet i världsfotbollen och jag är extremt stolt över att tillhöra klubben. Det finns så mycket potential i klubben att fortsätta vara framgångsrik, utvecklas och växa. Under det nya ägarskapet, Graham Potter och det övergripande sportsliga teamet finns det en tydlig och hållbar filosofi byggd på prestationsanalys, data och innovation. Jag ser fram emot att vara en del av det,” säger Vivell.

Ordförande Todd Boehly och störste minoritetsägare Behdad Eghbali lämnade även dem ett uttalande i samband med att värvningen av Vivell blev klar.

”Vi är lyckliga över att Christoper tar upp en viktig ledarroll inom klubben. Hans arbete i Tyskland och Österrike talar för sig självt. Vi är säkra på att han kommer fortsätta sin imponerande formkurva hos oss i Chelsea. Han kommer utgöra viktigt stöd för Graham och ägargruppen och spelar en vital roll i vår vision för klubben.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-12-21 13:55:44
Author

Fler artiklar om Chelsea