Officiellt: Dewsbury-Hall är en Chelseaspelare
Välkommen till Chelsea, Kiernan!

Officiellt: Dewsbury-Hall är en Chelseaspelare

Under tisdagen gjorde Chelsea klart med sitt nästa nyförvärv. Kiernan Dewsbury-Hall har presenterats och kritat på ett femårskontrakt.

Mittfältaren plockas in från Leicester City och det har rapporterats om en övergångssumma på 30 miljoner pund. Kontraktet sträcker sig alltså till 2029, med option för ytterligare ett år. 

– Det är fantastiskt att sitta här som en Chelseaspelare. Detta är en klubb som folk ser på när de växer upp och en dag hoppas spela för. Det är ett privilegium att vara här. Jag ser fram emot att komma igång och visa alla vad jag kan göra, säger Kiernan Dewsbury-Hall till klubbens officiella hemsida.

Kiernan Dewsbury-Hall är en Leicester-produkt, 25-åringen har varit i klubben sedan han var åtta år gammal. A-lagsdebuten kom 2020. Det verkliga genombrottet kom säsongen 2021/22 då engelsmannen stod för 44 framträdanden för moderklubben. Dewsbury-Hall togs ut i UEFA Conference Leagues säsongens lag efter Leicesters resa till semifinalstadiet.

De senaste två säsongerna har mittfältaren fortsatt ta kliv, även om The Foxes hann uppleva en degradering. Dewsbury-Hall var en nyckelspelare när Championship-segern och därmed uppflyttningen till Premier League säkrades. Detta med Chelseas nye huvudtränare Enzo Maresca vid rodret, vilket resulterade i ännu en säsongens lag-utmärkelse för Dewsbury-Halls del.

Vi säger varmt välkommen till Chelsea!

 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2024-07-02 16:07:00
Author

Fler artiklar om Chelsea