Officiellt: Pulisic klar för Milan
Milan blir nästa destination för Pulisic

Officiellt: Pulisic klar för Milan

Igår rapporterades det om att Christian Pulisic landat i Milano för att slutföra sin övergång till Milan. Ikväll meddelade Chelsea via den officiella hemsidan att övergången är officiell.

Hittills har tolv spelare lämnat Chelsea permanent den här sommaren och nu kommer även nästa flytt från klubben. Det är Christian Pulisic som lämnat Chelsea för att skriva på för Milan. Därmed blir han lagkamrat med forna Chelseaspelare i Fikayo Tomori och Ruben Loftus-Cheek. Chelsea meddelade via den officiella hemsidan att övergången blev officiell under torsdagskvällen. Pulisic skriver på ett fyra-års långt kontrakt hos Milan. 

Amerikanen kom till Chelsea från Dortmund sommaren 2019. Trots perioder av skador och mindre speltid under sin tid i klubben var Pulisic bidragande i flera viktiga matcher för Chelsea. Bland annat i semifinalen mot Real Madrid i Champions League säsongen 20/21 där han gjorde mål i första mötet och låg bakom ett mål i andra matchen.

Totalt blev det 145 matcher och 26 mål för Pulisic i Chelsea, där han var med och vann Champions League, UEFA Super Cup och Klubblags-VM.

Chelsea skriver på den officiella hemsidan att man tackar Christian för allt bidragande och önskar honom lycka till i framtiden.


 

Sigge Öijer @oijersigge 2023-07-13 19:28:00
Author

Fler artiklar om Chelsea