Pochettinos plan för att fixa Chelseas bedrövliga hemmaform
Hoppas på mindre miner som dessa inom en snar framtid!

Pochettinos plan för att fixa Chelseas bedrövliga hemmaform

Pochettino anser att han inte är oroad men accepterar att Chelseas form på hemmaplan är ett problem efter lagets senaste hemmaförlust mot Brentford.

Vad hände? Trots dominans i bollinnehav och skott förlorade Chelsea mot Brentford med 2-0 efter mål i andra halvlek av Ethan Pinnock och Bryan Mbeumo.

Vad de sade:  – Det är något som måste fixas, säger Pochettino om sitt lags form på hemmaplan. 

– Jag är inte orolig, men vi får ta på oss ansvaret och försöka hitta en lösning. Nyckeln är att skapa en god atmosfär. Det behövs en god relation mellan anhängarna och laget. Vi har talangfulla spelare men vi är ett nytt lag. Vi tävlar och utmanar men saknar vissa saker.

– Det märks att stämningen förändras när vi släpper in mål. Det krävs att vi bygger tillit. Ibland måste man acceptera att matchen inte går på sättet man vill. Man måste vara lugn i stunden och ha karaktären att säga: ‘’Nu går det inte som vi vill men vi är tillräckligt mogna för att spela på sättet som vi borde. Vi kommer jobba på det.’’

Den större bilden: För tillfället är Chelsea inne i sin sämsta sejour på hemmaplan sedan 1986, när man i år förlorat åtta PL-matcher på Stamford Bridge. Med oavgjorda möten inräknade har man endast vunnit en match av 13, när Luton Town besegrades hemma med 3-0 i augusti.

Härnäst för Chelsea? Spelschemat är inte på väg att bli enklare för Chelseas del på hemmaplan när det gäller PL. Efter mötet med Blackburn Rovers i ligacupen på onsdag och ett bortamöte med Tottenham Hotspur tar man emot regerande PL-mästaren Manchester City på Stamford Bridge den 12 november.

Källa: goal.com
 

TV: Chelsea förlorade mot Brentford – Mbeumo matchvinnare
 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-10-30 17:52:00
Author

Fler artiklar om Chelsea