Redaktionen presenterar : Arsenal Women 2022/2023

Det är ju solklart.
Trodde ni att redaktionen skulle lämna detta fantastiska lag vid sidan av? Inte en chans. Vi har bara väntat in Silly Season och att Silly Season skall passera. Arsenal Women med svenske Jonas Eidevall vid rodret går mot titlar i år och vi kan titta till höger och vänster, men konstaterar att Gunners damer är Englands mest framgångsrika klubb när det titlar för damer. En Champions League-titel, 12 ligatitlar och 14 FA-cup-tiltar. 
Under de senare åren har damfotbollen i Europa och i England exploderat med intäkter i olika lag och Arsenal har fått se lag som ManCity och Chelsea ta fantastiska steg. Gunners är fortfarande topp-tre i ligan, men har grymma spetskvaliteter och i princip skall Gunners vara med och slåss om ligatiteln.
I år skall Gunners återta tronen och det är tanken att presntera laget och följa detta laget mer nogggrant än tidigare. Laget så?

Målvakter
* Manuela Zinsberger
-Österrikes landslagsmålvakt och en av ligans bästa. Vann "Golden Glove" 2021/22 med 13 "nollor". Var bra för Österrike i EURO2022 också även fast hon kanske kunde tagit något bättre beslut på något mål. 
*Kaylan Marckese
- En amerikanska som kom frän danska Köge under sommaren och som varit danska ligans bästa målvakt under några år. 

Backar
Raffaele Souza
- vann sydamerikanska mästerskapen med Brasilien och är en stabil pelare i backlinjen
Lotte Wubben-Moy
- vann EM-guld med England. Förvisso mest bänkad då, men stabil i Gunners med sin längd och nickspecialitet.
Jennifer Beattie
- En riktig veteran med sina 31 år. Har varit med länge och hjälper många av de yngre spelarna in i klubben. Inte så mycket speltid längre men viktig för laget.
Leah Williamson
- Kapten och en av världens bästa passningsspelare. Duktig med bollen, enkla beslut. Ledde England under EM som kapten, 
Steph Catley
- stabil australienska med vänsterkanten som specialitet.
Noelle Maritz
- En stabil ytterback från Scgweiz,som kom från Wolfsburg för några år sedan
Laura Wienroither
- En ung österrikiska som slåss med Noelle Maritz om högerbacken. Kom från Hoffenheim för något år sedan
Teyah Goldie
-Endast 18 år och yngst i laget. En spelare som varit i Watford och vänt och som väntar på sitt stora genombrott

Mittfältare
Jordan Nobbs
- Mittfältaren Nobbs har varit i Gunners i 12 år och är den som varit längst i klubben. En riktig legendar i klubben och visar det med stort klubbhjärta och kämpainstinkt
Lia Walti
-En dubbelfotad schweizisk central mittfältare som jobbar hårt som vattenbärare i Gunners damlag. Mycket poppis för sin arbetsinsats.
Frida Maanum
- Hårt arbetande offensiva norska mittfältaren Frida Maanum anslöt från Linköping förra året. Har kanske inte helt exploderat ännu men har stor offensiv potential
Kim Little
- Vad säger man om Kim Little? En av de bästa som brittisk fotboll fått fram och som fortfarande är igång. Mittfältsspelare med låg tyngdpunkt och enorm rutin som styr och dikterar mittfältet med Lia Wälti. Oerhört nyttig
Mana Iwabuchi
- Knappt 155cm lång men med en mycket hörlig teknik. Hon kan sätta tempo, stanna upp, vända spel och är spelbar centralt. Mycket duktig japanska. 

Forwards
Beth Mead
- Em-slutspelets bästa spelare och en mycket giftig löpstark engelsk forward
Caitlin Foord
- Australisensiskan har varit stark på sin vänsterkant länge och är en spelare som alltid finns spelbar
Katie McCabe
- Vänsterfotade Katie McCabe finns som ytter, som yttermittfältare eller kan spela vänsterback. Väldigt populär spelare i laget som alltid gör sitt bästa i alla lägen. 
Vivianne Miedema
- Världens vassaste forward. Fortfarande. Holländska Miedema öser in mål för Gunners och gjorde sitt 100e mål för ifjol. På 110 matcher. 
Lina Hurtig
- Ny från Juventus och ett nytt svenskt hopp i Arsenals anfall. Har fått löfte om att agera från vänster och kommer att bli gifitg med sitt huvudspel
Stina Blackstenius
- Vadstena-Stina fick inte riktigt till målskyttet förra sösongen och fick börja en hel del på bänken. Hennes samarbete med Miedema funkade dock bra på planen, men konkurrensen detta år har ökat. Kan hon bara utnyttja sin speed och sitt raka spel så kommer målen att komma. 

Det var Gunners Ladies som tränas av svenske Jonas Eidevall. Skall bli mycket kul att följa. 

Magnus Falk2022-09-08 10:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal