Reece James: ”Finns ingen titel vi inte kan vinna”
Reece James tänker vinna fler pokaler, och det snart.

Reece James: ”Finns ingen titel vi inte kan vinna”

Chelsea har ett riktigt tråkigt poängsnitt just nu, men det har sina förklaringar. Många nya spelare håller på att finna varandra för första gången. En som är och förblir Chelsea är Reece James. Han ser en ljus framtid för klubben.

En av Chelseas allra främsta spelare är otvivelaktigt egna produkten Reece James. Hans form och inte minst fysiska status har visat sig vara direkt avgörande för de kungsblås prestationer och resultat. 23-åringen kritade nyligen på en förlängning med moderklubben till och med 2028. Han ser nya glansdagar framför sig på Stamford Bridge.

– Frågar du mig så finns det ingen titel vi inte kan vinna. Med laget vi bygger, strukturen, vad klubben håller på att bli med sina unga spelare… När vi spelat ihop oss, fått mer erfarenhet, då kommer vi vara ett av världens bästa lag, säger James till Sky Sports.

Cynikern kanske avfärdar de senaste spelarprestationerna som tillrättalagd PR. Flera nyförvärv har citerats på Chelseas officiella hemsida med att de lockats av ’projektet’ som klubbens nya ägare är i färd med att driva. Reece James verkar onekligen ha köpt in sig på idén när han sätter sig framför Sky:s kameror.

När han sätter sig i intervjustolen har han nyss avslutat ett lugnt måndagspass. Under lördagen spelades det derby i östra London. Vi har tjatat ett tag om de många poängtappen, senast tappade Chelsea återigen en ledning till oavgjort, 1-1, mot West Ham.

– I mina ögon var det en ovanlig match. Vi hade bra perioder men kunde ha gjort det bättre. Vi skulle inte ha kryssat, det var lite orättvist. Med tiden blir vi starkare och mer sammansvetsade som grupp, då kommer de oavgjorda matcherna bli till vinster, säger James.

Chelseas enda målskytt i derbyt mot Hammers blev João Félix, som dessutom hade ytterligare en boll i nät. Det avvinkades dock för offside. Affären med lånet av portugisen blev klart relativt snabbt sedan ryktena först börjat cirkulera. Reece James är annars inget fan av silly season.

– Transferfönstret är något jag hatar. Kring december och januari är det hektiskt med matcher, bruset med transferspekulationer gör att det blir för mycket, säger James.

Kanske hade han önskat att alla klubbar gjort klart med sina affärer på valfri måndag. Och vem hade inte gynnats av det? Nyförvärven ska såklart göra Chelsea bättre, men högerbacken Reece James har dessutom stor glädje av att ta sig an dem på träningsplanen.

– Jag gillar att spela med nya spelare, du vet inte riktigt vad du ska förvänta dig. De kommer in från olika platser världen över, de är här för att hjälpa till. Ju snabbare de anpassar sig desto snabbare kommer de kunna bidra, säger han.

Under onsdagen väntar Dortmund på ett utsålt Westfalenstadion. Nu var det ett tag sedan Chelsea spelade Champions League, men i den tävlingen har Potter-versionen verkligen levererat. De prestationerna kommer man behöva plocka fram igen nere i Tyskland.

– Det känns som en ny tävling. Vi börjar på ny kula, kan spela vår fotboll. Vi vet vad vi klarar av, det kommer bli tufft, men vi har allt som krävs för att göra jobbet på onsdag, avslutar James.

TV: Reece James succéstart på säsongen 2022/23
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2023-02-14 17:10:00
Author

Fler artiklar om Chelsea