Sheffield United- Norwich 2-2
Sheffield United-redaktionen upplevde en spännande match mellan Sheffield United och Norwich som till slutade 2-2!

Det blev en oerhört spännande match när redaktionen var på plats på Bramall Lane i lördags. En kämpainsats av The Blades gav till slut resultat i den andra halvleken.

Denna match var naturligtvis lite extra speciell då undertecknad själv var på plats (ett litet reserapportage utlovas senare) för att se The Blades. Solen sken och temperaturen kröp nästan upp mot 18-19 grader vilket innebar perfekta förutsättningar för fotboll. Sittande bredvid The Kop så var det en grym stämning som inte blev sämre när "Greasy Chip Butty" sjöngs på läktarna. Härligt!

Matchen drog igång och det blev ganska snabbt klart att detta skulle bli en tuff uppgift för Sheffield United. Redan i den 3: e minuten skulle hemmamålvakten Davies dra iväg bollen på en tillbakapass. Davies drog iväg bollen men råkade träffa Pukki och bollen rullade retligt in i målet. Underläge direkt när man tagit sig till England. Sheffield United var i chock och bortalaget fortsatte att trycka på och skapa chanser. I den 13: e minuten sköt Giannoulis ett skott som målvakten i hemmalaget räddade och bara 3 minuter senare var Pukki framme igen och sprang igenom hemmaförsvaret och rullade åter igen in bollen i mål. Underläge 0-2 efter 16 minuter och hela Bramall Lane var totalt överraskade. Spridda burop hördes men också uppmaningar om att vakna och börja spela fotboll. I den 22: a minuten hade i alla fall Norwood en frispark som gick ovanför målet. Efter detta kom återigen bortalaget till anfall och i den 25: e minuten räddade återigen Davies ett skott från en Norwich-spelare och bara 5 minuter senare räddade ännu en gång Davies hemmalaget genom en ny räddning på ett skott från Sargent. Nu hade Davies verkligen spelat upp sig i målet. Innan halvtid hade McAtee ett skott som gick ovanför och i den 40: e minuten sköt Norwood ett skott som målvakten räddade. Underläge 0-2 i paus och Sheffield United hade absolut inte imponerat på något sätt.

Den andra halvleken började med att hemmalaget tog initiativet och skapade lite chanser. I den 52: a minuten nickade Brewster utanför och i den 56: e minuten sköt Ndiaye ett skott som målvakten räddade. Sheffield United ökade nu trycket och började att ösa på och stämningen steg från att ha varit väldigt tyst under den första halvleken. Till slut gav trycket resultat och i den 62: a minuten höll sig Osborn framme i straffområdet och sköt in 1-2 när bollen letade sig in i det högra hörnet av målet. Bramall Lane kokade av glädje och hoppet tändes. Bara några minuter senare spelade Sharp fram Doyle vars skott räddades av målvakten i bortalaget.

Sheffield United anföll nu hela tiden och publiken eldade på dem och detta gav till slut resultat. I den 71: a minuten slog Osborn ett bra inlägg som letade sig in i straffområdet och därinne vräkte McBurnie sig fram och tryckte in bollen från nära håll. Kvitteringen var ett faktum och hela Bramall Lane exploderade av vild glädje. Nu var Norwich i chock! Bortalaget kom upp med en bra chans i den 76: e minuten när Hernandez skott gick precis utanför. Sheffield United fortsatte att trycka på och skapa chanser. I den 79: e minuten sköt Doyle ett skott som blockerades av bortalagets försvar och 4 minuter senare räddade målvakten i bortalaget ett skott från Khadra. I den 85: e minuten slog Osborn ett bra inlägg som McBurnie hoppade upp och nästan nickade in men målvakten räddade bollen på mållinjen. Mitt i denna anstormning från hemmalaget kom Norwich upp i en kontring och tog sig in i straffområdet. Väl därinne råkade Egan dra ner en gulgrön spelare. Straff till bortalaget i den 88: e minuten. Skulle nu hela den fina upphämtningen förstöras av en onödig straff. Tvåmålsskytten Pukki stegade fram och slog straffen mitt på Davies i målet och bollen gick återigen ut i spel. Jublet visste inga gränser och Davies hade verkligen revanscherat sig för den klumpiga inledningen av matchen. På övertid hade McBurnie ytterligare två nickar som var nära att gå in. Båda inläggen kom naturligtvis från Osborn som undertecknad tyckte var planens spelare. Helt suverän idag! En härlig upplevelse att se Sheffield United på Bramall Lane!!!