Emirates Stadium, 2023-05-02 21:00

Arsenal - Chelsea
3 - 1

Spelarbetyg: Arsenal-Chelsea
Noni Madueke, 9/2 2023, Matchen Lejon

Spelarbetyg: Arsenal-Chelsea

En tung bortaförlust för Chelsea som igen faller mot Arsenal. Spelarna både tog och gav under tisdagskvällen där vissa presterade bättre än andra, men det skulle återigen inte räcka. Klubben behöver stabilitet, något som tydligt syns på spelarna.

Betygsskala:
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig


Kepa - 1
Kepa gjorde några bra räddningar som höll siffrorna nere, 6 räddningar och inga misstag i passningsspelet. Men det räcker inte för spanjoren, som släppte in allt för enkla skott på mål. Särskilt vid första målet där jag tycker att målvakten kunde ha gjort det bättre.

César Azpilicueta - 1
Det börjar bli tragiskt. Klubblegenden kommer alltid ha en speciell plats i mitt Chelseahjärta men med åldern är det tydligt att ”Azpi” inte längre platsar på denna nivå. För långsam och gjorde några stora misstag. Kaptenen höll nästan på att sätta bollen i sitt eget mål igen. 

Wesley Fofana (ut 86’) - 2
Fofana gjorde ingen topprestation, och om matchen skulle tagit slut vid halvlek hade mittbacken fått ett underkänt betyg. Men fransmannen spelade upp sig i andra halvlek. Något Fofana gjort i tidigare matcher. Fofana slog 46 lyckade passningar med 93% passnings lycka och vann 6 av 8 dueller på marken.

Thiago Silva -  2
Silva kändes stabil idag trots stora siffror i målkolumnen. Kanske inte 38-åringens bästa match, men räddade en boll på egen mållinjen väldigt snyggt och hjälpte Chelsea att hålla ner siffrorna. 57 lyckade passningar och 4 av dem var långbollar. Han vann alla sina 5 nickdueller och tappade bara bollen 4 gånger.

Ben Chilwell - 2
Chilwell gjorde flera bra aktioner, och några dåliga. Fortsatte imponera på mig hur han tar sina löpningar i offensiv planhalva och man kan argumentera att han idag var Chelseas största offensiva hot. Men det syns tydligt att Chilwell är bekvämare i en fembackslinje och ibland tappar Bukayo Saka när vänsterbacken valde att kliva upp i banan. Har även ett fint skott på mål som resulterar i 0.22xG.

N’Golo Kanté - 2
Kanté fortsatte att kämpa på mittfältet och slita för Chelsea, en vana vi sett allt för lite av på senaste tiden. Slarvade något med lätta passningar och tappar boll hela 13 gånger. Men har samtidigt flera positiva ingripanden.

Enzo Fernández (ut 71’) - 1 
Idag såg vi inte den Enzo som vi vant oss med att se. Såg trött och avslagen ut. Arsenal hade alldeles för lätt att spela igenom mittfältet under hela matchen och jag påstår att Enzo själv bär ansvaret för det första målet, när argentinaren missar bollen två gånger.

Mateo Kovacic - 2
Kovacic såg inte mycket bättre ut än Enzo i första halvleken. Slarvade i försvaret och slog bort många enkla passningar. Men spelade upp sig i andra halvlek och fick ett godkänt betyg efter en fin assist vid Chelseas enda mål. 4 långbollar som nådde medspelare med 89% lyckade passningar.

Raheem Sterling (ut 71’) - 1
Sterling rörde bollen 35 gånger, han lyckades med 14 passningar och stod för en passningsprocent på 58%. Engelsmannen tappade bollen 13 gånger och lyckades inte med en enda dribbling. Extremt svagt uppvisande av Sterling som inte alls imponerade. Såg obrydd ut. Förtjänar att bänkas så att andra får försöka väcka liv i Chelseas anfall.

Pierre-Emerick Aubameyang (ut 45’) - 1
”Auba” lyckades med 100% av sina passningar, problemet var bara att det var 6 stycken passningar, och tre var från avsparka. Han gjorde ingenting under de 45 minuter han spelade och såg helt obrydd ut.

Noni Madueke (ut 79’) - 3 Matchen Lejon!
Bäst för Chelsea idag och även om det inte var svårt, så imponerade Madueke som fick chansen att spela från start. Stod för flera fina individuella prestationer, framförallt målet när yttern tajmade en löpning perfekt och petade in bollen för sitt första Premier League-mål. 3 av 4 lyckade dribblingar, 0.17xG, 80% lyckade passningar och 3 lästa passningar. Förhoppningsvis är detta startskottet på en lyckosam Chelseakarriär.

Inhoppare:

Kai Havertz (in 45’) - 2
Havertz kom in andra halvlek efter att varit tveksam för spel på grund av skada. Tysken gjorde helt klart en bättre match än Aubameyang, men inget speciellt. Var tydlig hjälp i passningsspelet när han kom in och hotade även lite vid mål. Han skapade 0.26xG, särskilt med en halvvolley direkt på Ramsdale. Han vann även 4 av 5 nickdueller i matchen.

Mykhailo Mudryk (in 71’) - 2
Mudryk kom in igen och imponerade under den korta tiden han spelade. Borde ha startat idag över Sterling. Mudryk gjorde direkt en skillnad med sin fart och spelförmåga. Det finns ingen anledning till att ukrainaren inte startar de sista 5 matcherna. 3 avgörande passningar var mer än någon annan på båda sidorna av planen, och Mudryk slår även 2 lyckade crossbollar.

Conor Gallagher (in 71’) - 2
Gallagher kom in och gjorde 20 stabila minuter. Inget häpnadsväckande, men gjorde sitt jobb. En nyttig spelare som alltid springer och försöker vinna boll. Även 90% lyckade passningar.

Hakim Ziyech (in 79’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Trevoh Chalobah (in 86’) Spelade för kort tid för att betygsättas


xG = Expected Goals
Statestik: Sofascore.com

Nils OlinNilsOlin012023-05-03 01:55:00
Author

Fler artiklar om Chelsea