Signal Iduna Park, 2023-02-15 21:00

Dortmund - Chelsea
1 - 0

Spelarbetyg: Borussia Dortmund - Chelsea
Svårt att komma undan med något sådant i dagens fotboll, Thiago...

Spelarbetyg: Borussia Dortmund - Chelsea

Flertals bra prestationer men också några som inte hade sin bästa kväll när Chelsea föll i Dortmund.

Betyg
1- Dåligt
2- Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Mästerlig


Kepa Arrizabalaga – 3
Fick tyvärr inte hålla nollan idag trots att spenjoren skötte sig väl i målburen. Gick ut som han skulle vid Dortmunds mål och blev rundad men generellt ytterligare en bra match av honom.

Reece James – 3
Det finns lite av en oroande trend där James börjat hamnat lite snett, då och då, i defensiven likt en annan engelsk högerback. Offensivt är Chelsea helt enkelt mcyket bättre när han är på planen, vilket var tydligt under kvällens match.

Thiago Silva – 2
Thiago Silva borde egentligen ha en trea. För han gjorde verkligen inte bort sig idag och såg lite stabil ut som oftast. Dock är det på ett rätt onödigt vis som han drar på sig ett gult kort på i minut 17. Dessutom i och med att han är mittback. Även om han skulle "komma undan" hade målet blivit underkänt av VAR.

Kalidou Koulibaly – 3
Kanske har Benoit Badiashiles prestationer smittat av sig på senegalesen, för han gör en av sina bättre matcher för Chelsea sedan han kom i somras. Hade kunnat bli hjälte med lite nämnt flyt.

Benjamin Chilwell (71´) – 2
En okej insats av engelsmannen men vänsterkanten i sig var inte där Chelsea prducerade som mest.

Ruben Loftus-Cheek – 2
Bra energi på innermittfältet men det finns en tydlig kontrast mellan honom och Jude Bellingham, som exempel. Blir ibland lite för stora ytor mellan honom och backlinjen när motståndarna har bollen.

Enzo Fernandez – 3
Möjligtvis en jäv bedömning att ge honom ett någorlunda bättre betyg än RLC, men det finns något så fint med att se Enzo lira fotboll. Blir ytterst sällan av med bollen, står rätt och hade dessutom ett fint avslut i matchens slutskede. Hade han kunnat få stopp på Adeyemi vid målet? Kanske. Men frågan borde vara varför den situationen uppstod överhuvudtaget.

Hakim Ziyech – 1
Ett är kanske lite väl hårt men det tas en del felbeslut under matchens gång av marockanen. Inlägg slås i fel lägen och han stoppar lite allt för ofta upp anfall som kommer i fart.

João Félix – 3 – Matchens Lejon!
Om portugisen hade gjort ett poäng idag hade han utan tvekan fått en fyra. Ytterst nära att göra mål i första halvlek men det är kombinationsspelet och farten som tydliggjorde vem som var bäst på plan idag. Matchen utan Felix hade sett väldigt annorlunda ut. Om något föll han möjligtvis lite ifrån i andra halvlek, jämfört med den första, men var ändå ytterst aktiv och inblandad i det offensiva spelet.

Mykhailo Mudryk (71´) – 1
Likt Ziyech är det kanske lite hårt. Men det händer fortfarande lite mindre än mna hade velat när ukrainaren har bollen. Verkar vara stundtals ovän med den, där rätt touch lite för ofta blev fel under matchens gång. Hade han exempelvis fått en bättre första touch i den andra minuten hade Nicklas Süles brytning inte varit möjlig.

Kai Havertz – 2
Självklart behöver tysken göra mer mål än vad han gör som striker. Det går lite långsamt i belsutsfattandet då och då, men kombinationsspelet med João Félix såg stundtals väldigt vasst ut.

Inhoppare:

Mason Mount (71´) – 2
Såg reltiv pigg ut när han kom in och passade in bra i Havertz och Felixs tidigare nämnda passningsspel. Med tanke på att han endast fick cirka 25 minuter hann han ändå bidra en del.

Marc Cucurella (71´) – 2
Inte mycket förändrades när spanjoren gjorde ett rakt byte med Ben Chilwell men han gjorde heller ingen usel prestation.

TV: Experterna om Chelseas transferfönster
 

Elias Thomasson2023-02-16 00:35:00
Author

Fler artiklar om Chelsea