Stamford Bridge, 2023-04-01 18:30

Chelsea - Aston Villa
0 - 2

Spelarbetyg: Chelsea - Aston Villa
Om bara avsluten fanns där…

Spelarbetyg: Chelsea - Aston Villa

Efter en tung förlust på Stamford Bridge är det dags att se över de enstaka som presterade men även de som inte gjorde det.

Betygsskala:
1 – Dålig
2 – Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Mästerlig


Kepa  Arrizabalaga – 2
Han gör förvisso inte en enda räddning idag men är samtidigt rätt chanslös på målen. Försöker göra sig stor på den första och når inte dit på det andra. Är förmodligen rätt skymd då dessutom.

Reece James – 2
Det är ett plus att kunna använda James passningsfint centralt. Men som det har blivit tydligt tidigare under Tuchel: han är inte en mittback. Han lämnar Koulibaly ensam allt för ofta och kan inte användas lika väl offensivt. Det senare är ytterst problematiskt då han är en av de viktigaste offensiva krafterna i laget.

Kalidou Koulibaly – 2
Senegalesen hade återigen en tuff match men hans lagkamrater gjorde inte det enkelt för honom. Gör en viktig brytning i första halvlek som borde ha lett till mål.

Marc Cucurella (ut 80') – 1
Efter några bättre matcher från spanjoren var han återigen tillbaka på en nivå som inte håller. Intentionen vid 0-1 målet är bra men misstaget blir alldeles för ödesdigert för att hans prestation ska vara godkänd.

Ruben Loftus-Cheek (ut 57') – 1
Gör en rätt anonym prestation där undertecknad för några sekunder helt hade glömt bort att han spelade. Han hade det svårt mot Moreno på samma kant.

Enzo Fernandez – 2
Får dirigera mycket av spelet med Kovacic, vilket bollinnehavet visar. Men kanske inte riktigt lyckades så väl med att skydda backlinjen vilket istället resultatet visar.

Mateo Kovacic (ut 80’) – 2
Detsamma som gäller Enzo, gäller även Kovacic. Bra med bollen som alla vet och står för några riktigt fina framspelningar till Mudryk och Chilwell. Avsluten han står för idag är dock under all kritik. 

Ben Chilwell – 3 Matchens Lejon!
Engelsmannen bidrar, som oftast, väldigt mycket offensivt. Det borde inte vara ett kriterie för honom att näta med tanke på hans position. Känns oftast ändå närmast.

Joao Felix (ut 86’) – 2
Deltar som förväntat mycket i kombinationsspelet offensivt. Han och Havertz tycks ha hittat varandra suveränt något som har höjt både Havertz och laget. Men avsluten från Felix var inte kliniska nog idag.

Mykhailo Mudryk (ut 57') – 2
Chelsea kunde ha vunnit idag ifall Mudryk hade tagit vara på sina chanser. Samtidigt är det väl en styrka att finna de lägen han har. Bra jobbat vi det första, fint löpt vid det andra. Det kommer att lossa så småningom för ukrainaren.

Kai Havertz – 2
Efter vad som har varit en uppåtpekande formkurva, målmässigt för tysken, blev det återigen tomt i kassan för honom. Det nämnda kombinationsspelet var dock bra igen och det märks att han mår bättre i laget nu jämfört med för några månader sedan.

N'golo Kanté (in 57’) – 3
En trea kanske är lite väl snällt men det var oerhört fint att se honom på plan igen. Supportrarna och laget har väntat så länge på det och sinat det han bidrar med. Om bara alla spelare kunde springa minst häften så mycket som fransmannen gör.

Noni Madueke (in 57’) – 1
Kom aldrig varit riktigt loss på sin högerkant när han byttes in. Precisionen på inläggen och det enstaka avsluten var för dåliga idag.

Christian Pulisic (in 80’) – Spelade för kort tid för att betygsättas 
Conor Gallagher (in 80') – Spelade för kort tid för att betygsättas
 

Elias Thomasson2023-04-01 21:30:21
Author

Fler artiklar om Chelsea