Spelarbetyg: Manchester United – Fulham
Huvudet i händerna, en svag insats och ett för dåligt resultat för United.

Spelarbetyg: Manchester United – Fulham

United skulle hänga på i kampen om Champions League, istället fick vi se en genomgående svag insats och ett ökat avstånd uppåt i tabellen. Trots sen kvittering lämnar United Old Trafford med noll poäng, och det är inte många spelare som kan känna sig särskilt nöjda med sina prestationer.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


André Onana: 4
Fångar enkelt Fulhams första avslut och står under matchen för några fina räddningar. Imponerar också i det längre passningsspelet där han prickar medspelare med båda fötterna. Hinner knappt reagera på första insläppta målet, och svårt att begära mer av honom på Iwobis segermål – får ingen hjälp av ett bedrövligt försvarsspel. 

Diogo Dalot: 3
Fortsätter smyga in centralt i plan för att överbelasta där i spelet med boll, och han söker också ofta boll och skickar iväg ett skott som nuddar bortre stolpen. Men idag brister han också ofta i bollbehandling och passningsspel, och blir helt bortgjord vid Fulhams segermål.

Raphael Varane: 4
Finns frågetecken för samspelet med Maguire men har ändå en förmåga att ofta stå i vägen och få undan inlägg och inspel. Sätts i många svåra situationer när Fulham ställer om, men gör en relativt stabil match även om det inte på något vis är en av hans bästa.

Harry Maguire: 4
Vinner dueller, missar fint nickläge, trycker in returen som ger United kvitteringen och stöter sedan bort sig onödigt i förspelet till Fulhams segermål. Alltså, en insats med toppar och dalar. Kan absolut göra saker bättre under matchen, men är ändå en spelare som kliver fram och vinner lite dueller och forcerar in ett mål.

Victor Lindelöf: 3 (ut 99’)
Känns lite orättvist när Victor får spela på en ovan och långt från optimal position, har då också svårt att få ut det bästa av sitt spel när han flyttas runt och mer får släcka bränder. Kan inte bidra mycket offensivt – även om han mot slutet gör det helt okej i offensivt straffområde – och har det tufft defensivt mot bland annat Muniz. Hur tänker United kring vänsterbacksplatsen egentligen?

Casemiro: 3 (ut 53’)
Har stora problem med att stänga de centrala delarna där Fulham ofta hittar in med bollar på Andreas mellan mittfält och försvar. Har varken löpstyrka eller organisatoriska förutsättningar för att täcka de stora ytorna på egen hand. Visar däremot upp ett riktigt fint offensivt passningsspel vid några tillfällen med de djupa direktpassningarna. Tvingas kliva av efter en huvudskada tidigt i andra.

Kobbie Mainoo: 4 (ut 80’)
Har tillsammans med Casemiro svårt att stänga ner och hinna med när Fulham ställer om, det lämnas alldeles för stora ytor. Med boll är han däremot stundtals briljant, bollbehandling, vrickningar, passningar och lugn. Försvinner mer i andra men gör det helt okej innan han byts ut när United jagar kvittering.

Bruno Fernandes: 4
Blixtrar till då och då och står för några riktigt fina tekniska aktioner, bland annat den som ger United kvitteringen. Men han slår också bort på tok för mycket bollar, kommer inte rätt i pressen och springer då på något sätt i onödan. Är en bra bit från den form som gör att han kan ta laget på sina axlar och dra klubben framåt – men försöker och skapar en del med sina skott och löpningar.

Omari Forson: 3 (ut 53’)
Efter några korta inhopp får ynglingen sin första United-start. Uppvisar fina intentioner i det korta kombinationsspelet och kommer till ett bra skottläge, men har en bit kvar för att på riktigt vara en seniorspelare i United. Brister i kvalitet i de avgörande aktionerna, dock alltid kul med spelare som kommer upp från akademin. En dag att minnas för Forson och egentligen svårt att begära mycket mer av honom.

Alejandro Garnacho: 5
United har inte mycket till eget spel eller systematik i sin offensiv, om det ska hända något är det Garnacho som ska ha bollen vid fötterna. Kommer till några fina avslut och skapar oreda. Resulterar inte i poäng idag men det är ändå från honom det ser ut att komma något. Borde satts i spel ännu mer.

Marcus Rashford: 2
Får ta plats som nia när Højlund saknas, men under största delen av matchen känns det inte som att han finns på plan. Blixtrar till en eller två gånger, men när matchen summeras är det mer eller mindre som att United spelat utan nia. Om han inte sätts i spel eller inte lyckas med de offensiva aktionerna måste hans höja sin egen arbetsinsats och jobba sig in i matchen.

Inhoppare:

Scott McTominay: 3 (in 53’)
Får ta plats som tia när han kommer in, men lyckas inte med mycket. Slarvar i passningsspelet och syns inte till i de ytor där han är som allra farligast. Kommer till ett bra läge på tilläggstid men då blir det inte mer än ett misslyckat skott.

Christian Eriksen: 3 (in 53’)
Börjar med att riktigt slarvigt slå bort en boll rakt i gapet på Fulham-spelare och har inte den fart som behövs. Lyfter sig något och slår ett par hörnor som ger United lägen, men kunde inte ge hemmalaget någon särskild kontroll.

Amad: (in 80’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony: (in 99’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 3
Så klart ska United vinna hemma mot Fulham, och ett stort ansvar landar på Erik ten Hag. Väljer att ge Forson startdebut, men skulle inte den platsen egentligen varit någon annans? När United gång på gång blir genomspelade centralt måste det gå att justera bättre och snabbare. Gör tidiga byten i andra för att få till en förändring, och en del individuella spelarbeslut kan nederländaren inte lastas för. Dock kan resultatet inte generera ett godkänt betyg.

Nja, det här blev ju inte lyckat. Många spelare vi måste kunna begära mer av, vad tänker ni om matchen och prestationerna. Dela med er i kommentarsfältet!
 

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2024-02-24 18:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester U