2024-05-19 17:00

Sheffield U - Tottenham

Spurs kan passeras av Chelsea
Ange Postecoglous lagkapten är en fin representant för klubben, men kanske är han inte alltid den vinnarskalle som kan vända matchbilder.

Spurs kan passeras av Chelsea

Tottenham spelar på söndagen borta mot Sheffield United. Spurs behöver en poäng för att säkra femteplatsen. Vid en förlust mot tabelljumbon kan Chelsea gå förbi.

En match återstår den här säsongen. Visst hade det varit fint om det var noll. Men nu är det en. Spurs har inte avslutat snyggt, men mötet med Manchester City i den senaste omgången var åtminstone klart bättre än det vi vant oss vid under våren.


Svagt motstånd
Sheffield United har inte vunnit sedan den 10 februari då man slog Luton. Den näst senaste ligavinsten kom den 9 december mot Brentford. I november besegrade man Wolves. Det är lagets samtliga vinster under Premier Leagues 37 första omgångar. På söndagen ska säsongen avslutas. Spurs behöver en poäng för att Chelsea inte ska kunna gå om. Det borde inte vara omöjligt.

Många undrar fortfarande vad som hände under och efter den senaste matchen. Efter flera bedrövliga insatser, och lika bedrövliga laguttagningar, kom Spurs till spel med ett slagkraftigt lag som verkligen slet för att få ut något av mötet med Manchester City. Hemmaspelare började i det närmaste att slåss internt på planen efter misstag, och nån som byttes ut höll på att sparka sönder en stol för att taggningen verkligen fanns där den här gången. Spurs hade tidigare en bra chans att nå Champions League. Efter en ordentlig formdipp med destruktiva ändringar på mittfältet verkade Ange Postecoglou, när Spurs nu bara hade minsta möjliga chans att fortfarande nå CL, plötsligt taggad som inför en cupfinal. När han sedan märkte att han inte hade publiken med sig gick han "Antonio Conte" på den egna klubben. Att Postecoglou inte förstod att varje klubb med liknande rivalitet som Spurs har till Arsenal skulle ha supportrar som när det gick emot i matchen kunde ha vett att ändå se det från den ljusa sidan och faktiskt glädjas över att inte hjälpa den värsta rivalen till titeln, det känns nästan som en chockerande upplevelse. En vinnare definieras av att vara som bäst när det gäller. Tottenham hade misslyckats helt och hållet med detta i många matcher i rad. Men när Spurs spelade sin minst viktiga match på evigheter tyckte Postecoglou att han behövde ändra om i laget för att ställa en riktigt slagkraftig startelva på planen, och det går inte att blunda för att han gjorde det för att det var en större match för honom personligen än möten med Newcastle, Arsenal, Liverpool och Chelsea. Här skulle han ställas mot Pep Guardiolas superlag som gick för titeln och hela världen tittade på. När Postecoglou gjort det till sin grej att vägra protestera mot domare, bara ibland, så tyckte han alltså att det nu var läge att istället ta ut besvikelsen över dom egna supportrarna. Postecoglou kommer att förlåtas för detta, men det är något unket över hur han kan tycka att just denna match var så mycket viktigare än matcher där det faktiskt stod mer på spel för Spurs. Vinnarmentalitet är att vara som bäst när det gäller som mest, och ingen kan hävda att mötet med Manchester City skulle ha varit viktigare än tidigare matcher. Ändå kom ändringarna till just denna match.


Samma lag som senast?
Ett lyckat drag mot Manchester City var att spela med Micky van de Ven till vänster och med Radu Dragusin centralt. Detta är något som "alla" supportrar velat se varje match som Destiny Udogie inte kunnat spela. Rimligtvis fortsätter van de Ven till vänster även mot Sheffield United. En annan sak som föll väl ut var att spela brett med Heung-min Son och Brennan Johnson, för att spela James Maddison och Pape Matar Sarr i friare roller centralt. Det finns därför ingen anledning att ändra om något i laget jämfört med senast. Till skillnad från mötet med Manchester City har Spurs här något att spela för där man har allt i egna händer. Det är hög tid att leverera på planen i en sådan match.


Möjlig startelva Spurs: 
Vicario
Porro Romero Dragusin van de Ven
Højbjerg Sarr Bentancur
Maddison
Johnson Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-05-18 17:36:00
Author

Fler artiklar om Tottenham