Sterling: ‘’Pochettino är exakt det vi behöver’’
Hur ser det ut i laget om ett år? Har denna man lyckats förbättra laget eller blir det sparken vid eventuellt misslyckande?

Sterling: ‘’Pochettino är exakt det vi behöver’’

Raheem Sterling anser att Mauricio Pochettino kommer att lyckas väl som Chelseas nya tränare.

Pochettino bekräftades som Chelseas nya tränare i måndags. Avtalet är två år långt och inkluderar även ett extra år. 

Pochettino inleder sitt arbete den 1 juli och tar med sig ett pålitligt bakrumsteam som består av Jesus Perez, Miguel d’Agostiono, målvaktstränaren Toni Jimenes samt sonen och konditionstränaren Sebastiano Pochettino.

Det finns fortfarande optimism på Stamford Bridge att argentinaren är tränaren som förbättrar Chelsea efter en säsong man gärna glömmer 2022/23.

Inför Pochettinos ankomst har Sterling redan hyllat honom och påstått att argentinaren kommer att ta med sig respekt och ledarskap till klubben. 

– Innan hans tid i Tottenham hörde jag en konversation om honom och han är exakt den person vi behöver, säger Sterling till Arab News.

– Han kommer att ta med sig ledarskap och han kommer att utmana spelarna fysiskt och mentalt.

– Jag har en känsla att han kommer att komma hit och ha en personlighet som alla kommer att respektera. Det är det vi behöver. 

Chelseas elände började öka efter att deras trupp med superstjärnor, som sammanlagt kostade över 600 miljoner pund, misslyckades med att prestera.

– Vi har en bra trupp och kvaliteten finns, tillägger Sterling. 

– Fler spelare kommer att ansluta och några kommer lämna, det förstår jag, men jag är alldeles säker att vi snart kommer att utmana om titlar igen.

– Mina två första säsonger i City var inte alltid bra. Vi behövde bygga steg för steg och det är exakt vad vi måste göra i Chelsea också.

Den tidigare Spurs-tränaren Pochettino står nu inför utmaningen att stabilisera Chelsea-laget som spelat under tre olika tränare den här säsongen.

Under Tuchels ledning misslyckades laget att leva upp till förväntningarna i ligan och hade en bedrövlig start på CL-gruppspelet.

Den tidigare Brighton-tränaren Graham Potter tog sedan över men hade en segerprocent på endast 38 på 31 matcher och fick sedan sparken i början av april.

Efter det tog klubblegenden och tidigare Everton-tränaren Frank Lampard över men man kan lugnt konstatera att lagets spel inte förbättrades.

Chelsea vann endast en match av 11 under Lampards ledning och avslutade säsongen på tolfte plats i PL-tabellen.

Källa: Daily Mail

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2023-05-30 13:22:36
Author

Fler artiklar om Chelsea