Torsdagskollen (nr 18): Seger mot Luton
Sheffield United vann rättvist med 3-1 mot Luton på Kenilworth Road. Första segern på bortaplan och tre viktiga poäng! Souza avgjorde med ett snyggt mål i den 72: a minuten!

Sheffield United lyfte sig och vann med 3-1 mot Luton på Kenilworth Road. Första segern på bortaplan i Premier League är därmed ett faktum. En rättvis vinst för Sheffield United och Chris Wilder. Sheffield Uniteds spelare visade hjärtat för klubben!

Torsdagskollen är här igen och den här gången får vi skriva om en seger och dessutom en seger på bortaplan.

Denna lördagseftermiddag var det dags för Sheffield United att möta Luton på bortaplan. Ett Luton som vann på Bramall Lane på annandagen och därför hoppades man på en revansch. Efter förra helgens bedrövliga match mot Aston Villa hoppades man på någon sorts reaktion från laget. Laget behövde visa mer hjärta!

Ungefär 11000 åskådare hade tagit sig till Kenilworth Road och The Blades hade bra med supportrar med sig ner till Luton. Dessa hördes redan från start sjungandes The Greasy Chip Butty. Matchen inleddes med att Norrington-Davies fick krampkänningar och tvingades utgå. Han var bedrövad och verkar nu tyvärr vara borta ett tag igen. Tråkigt! Istället bytte Wilder in Lowe. Precis innan Norrington-Davies blev skadad hade McAtee fått iväg ett fint skott som precis gick utanför målet. Lite senare missade Archer ett rent läge. Archer skulle dock ta revansch. I den 30: e minuten jagade han ikapp en Luton-spelare och fick tag i bollen och lyckades tråckla sig ifrån försvaret och blev ren med hemmalagets målvakt. Han gjorde inget misstag utan rullade säkert in bollen i mål. Underbart och rättvist. Sheffield United fortsatte att trycka på och skapa chanser. Luton såg lite chockade ut. I den 36: e minuten blåser domaren av matchen då han har fått ett meddelande att en eventuell straff för Sheffield United skulle kunna bli av. VAR och domaren dömde straff. Fram stegade McAtee och rullade in 2-0 till Sheffield United. Efter detta hände inte mycket i den första halvleken utan 0-2 stod sig till paus.

Den andra halvleken började med att hemmalaget genom VAR fick en straff! Fram stegade Morris och gjorde 1-2 i den 52: a minuten. Hemmalaget tryckte på under en 10 minuter men lyckades inte luckra upp bortalagets försvar. Istället kontrade bortalaget i den 72: a minuten när Archer löpte upp med bollen och såsmåningom fick Osborn iväg en passning till Souza som drog iväg ett perfekt skott som letade sig in i det vänstra hörnet av målet alldeles precis framför bortaklacken! Nu kändes matchen avgjord och Sheffield United försvarade sig bra under resterande del av matchen. En mycket rättvis seger mot ett Luton som vunnit mot Brighton och senast spelade oavgjort mot Newcastle på bortaplan. Detta var Sheffield Uniteds första seger på bortaplan i Premier League den här säsongen och därmed gick vi upp på 13 poäng vilket är lika många som Burnley har. Derbys låga poängrekord (11 poäng, 2007-08 kommer därmed att stå sig ett tag till). Vinsten var dessutom den första på Kenilworth Road på nästan 30 år! Redaktionen minns 6-3 mot Luton på Kenilworth Road i slutet av 1994!

På söndag väntar Brighton hemma och nu hoppas man att detta resultat kan ge lite vingar under fötterna på spelarna i The Blades. Det kändes dock skönt att äntligen få en seger igen och dessutom en klar sådan! Det är fortfarande långt upp till Luton men en seger är en seger och dessa känns alltid bra!