Torsdagskollen (nr 35): Motståndarna Stoke, Sunderland, Swansea, Watford och West Bromwich
Sheffield United-redaktionen tar tempen på de sista motståndarna i vår serie om lagen vi ska möta nästa säsong.

Torsdagskollen (nr 35): Motståndarna Stoke, Sunderland, Swansea, Watford och West Bromwich

Torsdagskollen är här igen med den sista delen om våra motståndare nästa säsong. Idag handlar det om Stoke, Sunderland, Swansea, Watford och West Bromwich.

Stoke
Det blev återigen en tabellplacering på den nedre delen av tabellen med en 17: e plats. Sedan Stoke åkte ur Premier League år 2018 har man aldrig placerat sig högre än en 14: e plats. Laget har alltså inte varit i närheten av en kvalplats utan istället kämpat för att undvika att åka ur Championship. Förra säsongen var inget undantag och oftast låg man kring plats 17-20, alltså bara precis en bit ovanför nedflyttningsstrecket. Vi får se om nästa säsong blir säsongen Stoke City lyfter i tabellen? Sheffield United-redaktionen är dock tveksam till detta. Spelare som har imponerat under föregående säsong är Cunha Vidigal med 7 gjorda mål, Hoever med 4 mål och 5 framspelningar samt Mmaee och Burger med 4 mål och 4 framspelningar vardera. Kommer Stoke högre än plats 14 eller blir det en ny kamp i bottenstriden? Vi får väl se!

Sunderland
Laget slutade på en 16: e plats i tabellen efter en usel vår. Man tog bara 9 poäng på de sista 12 matcherna vilket gjorde att man föll nedåt i tabellen. Den enda ljuspunkten måste vara Clarke som med sina 15 mål och 4 framspelningar var den dominerande spelaren framåt. Frågan är om han är kvar i Sunderland till hösten? Övriga spelare som gjorde bra ifrån sig var Bellingham med 7 gjorda mål och Ekwah med 5 mål. Kan Sunderland utmana topp6 nästa säsong? Detta återstår att se.

Swansea 
Laget som älskar att hålla i bollen hur det än går i matchen. Swansea har ofta ett högt bollinnehav. Problemet har ju bara varit att motståndarna varit mer effektiva när de väl fått tag i bollen och ofta straffat Swansea. Swansea känns som ett osäkert kort inför nästa säsong. Spelare som har imponerat är bland annat Lowe och Yates med 9 mål vardera, Paterson med 8 mål och 6 framspelningar, Cullen med 7 mål och 5 framspelningar samt Grimes med 5 mål och 6 framspelningar. Vi får se om Swansea kan göra en bättre säsong än årets?

Watford
Den röriga klubben hamnade till slut på en 15: e plats med 56 inspelade poäng vilket naturligtvis återigen var ett misslyckande för laget och styrelsen på Vicarage Road. Kan det bli bättre till hösten? Svårt att svara på men en sak den här klubben behöver är stabilitet. Det har sparkats alltför många tränare alltför snabbt under de senaste åren. Vilka spelare imponerade då under förra säsongen? Jo, Rajovic gjorde 11 mål, Bayo 7 mål, Martins 6 mål samt Asprilla med 6 mål och 8 framspelningar. Frågan är om det blir någon ordning på Vicarage Road nästa säsong?

West Bromwich 
Birmingham-klubben gjorde en riktigt bra säsong och hamnade till slut på en 5: e plats i tabellen med 75 inspelade poäng. Efter detta åkte man ut mot Southampton i kvalet till Premier League och som vi vet så var det ju just Southampton som tog steget upp i Premier League igen. Sheffield United-redaktionen tror definitivt att West Bromwich kommer vara med och kämpa om en topp6 placering även nästa säsong. Klubben och laget har fått ordning på saker och ting och går i rätt riktning. Vilka spelare imponerade då under förra säsongen? Jo, Thomas-Asante med 12 mål, Swift med 9 mål, Johnston med 7 mål samt Diangana med 7 mål och 8 framspelningar.

Nästa vecka är Torsdagskollen tillbaka.

Up The Blades 

UTB 

Ola Paulsson 2024-06-13 11:00:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U