Torsdagskollen v. 4 (nr 15): The Blades
McBurnie räddade poäng mot West Ham i en match där hemmalaget var bättre och borde vunnit!

Sheffield United räddade en poäng i en spännande och händelserik match mot West Ham på Bramall Lane. Nyförvärvet Brereton Diaz och McBurnie gjorde målen för The Blades. Sheffield United har inlett 2024 med två matcher utan förlust och laget visade att man inte ger upp utan kamp.

Denna blåsiga söndagseftermiddag hade lite över 29000 personer sökt sig till Bramall Lane med en förhoppning om en spännande och jämn match. Matchen började med ett böljande spel som gick fram och tillbaka. Det skapades dock inga större chanser för något av lagen utan det var först i den 28: e minuten det blev farligt när Ings tog sig in i straffområdet och lyckades få iväg ett skott som styrde på en hemmaspelare och letade sig fram till en ren Cornet som inte gjorde något misstag utan dundrade in ledningsmålet utan chans för målvakten Foderingham i hemmalaget. Efter detta försökte hemmalaget ta kommandot. Man skapade en del halvchanser och till slut kom läget när Bogle fick in bollen i straffområdet. Väl därinne var det lite rörigt och till slut kom bollen fram till Brereton Diaz som slutligen fick iväg ett skott som gick in i mål. Kvitterat i den 44: e minuten och Brereton Diaz kunde jubla åt sitt första mål för Sheffield United i sin första match på Bramall Lane. Viktigt och härligt med en kvittering precis innan halvtid.

Den andra halvleken började med att hemmalaget tog initiativet och skapade flera chanser. Sheffield United hade dessutom mer av bollen och sköt många skott. Bland annat var Brereton Diaz nära att göra 2-1, men bollen gick utanför. Bortalaget försökte mest försvara sig och gick inte så ofta till attack. Tyvärr försvarade sig West Ham mycket bra och till slut kom man upp i straffområdet och väl därinne lyckades tyvärr Hamer fälla Ings. En solklar straff för bortalaget i den 79: e minuten. Ward-Prowse stegade fram och gjorde inget misstag utan sköt säkert in bollen i mål. Tungt för Sheffield United att få detta baklängesmål. Än värre skulle det bli när inbytte Brewster gjorde en helt tokig tackling och fick rött kort i den 93: e minuten. Nu var det väl kört tänkte hemmapubliken och vissa vandrade hem. De hann inte gå långt innan Coufal fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad i den 97: e minuten. Minuten senare lyckades hemmalaget få in bollen i straffområdet där den utrusande bortamålvakten Areola tacklade McBurnie. Återigen en solklar straff! Fram stegade McBurnie och sköt säkert in kvitteringen och den inbytte målvakten Fabianski i bortalaget hade ingen chans. 2-2 var ett faktum och detta var hur rättvist som helst. Sedan gjorde domaren sitt enda misstag under: nämligen att inte blåsa av matchen direkt. Istället blev det en misstänkt straffsituation för West Ham men detta mynnade inte ut i något utan matchen slutade 2-2. Ett väldigt dramatiskt slut och en underhållande match!  Matchens bästa spelare var helt klart McAtee som bara blir bättre och bättre. Han dribblar och leker med försvarsspelarna. Även Brooks visade återigen varför han fick nytt kontrakt! Kul!

Publik: 29164

Vad väntar härnäst för Sheffield United?

På lördag eftermiddag möter Sheffield United Brighton i FA-Cupen. Det blir intressant att se hur laget påverkas av att fixat poäng mot West Ham. Därefter väntar Crystal Palace på Selhurst Park på tisdag nästa vecka. Om en vecka är Torsdagskollen tillbaka och analyserar dessa två matcher samt ser fram emot matchen mot Aston Villa lördagen den 3 februari.