Två till Chelsea-profiler ser ut att lämna, båda till Milano

Två till Chelsea-profiler ser ut att lämna, båda till Milano

Chelsea ser ut att fortsätta sin trupprensning. Fem spelare har redan gjort sig redo att lämna, men nu verkar två till se ut att gå. Klubblegenden Cesar Azpilicueta och Cobham-produkten Ruben Loftus-Cheek.

Enligt välkända Fabrizio Romano så har både Cesar Azpilicueta och Ruben Loftus-Cheek kommit överens med Inter respektive Milan om kontrakt och nu väntar bara förhandlingar mellan klubbarna, iallafall mellan Chelsea och Milan.

För enligt Fabrizio igen, ser det ut som att Chelsea kommer att avbryta ”Azpis” kontrakt för att låta 33-åringen lämna klubben efter nästan 11 år i London. Försvararen tillsammans med sitt entourage har enligt rapporter kommit överens över ett tvåårskontrakt med italienska jätten, Inter Milan. Enligt Fabrizio har Chelsea gett grönt ljus för flytten och förväntas avbryta kontraktet med klubblegenden inom kort. Azpilicueta ska ha kommit överens med Inter om ett kontrakt förra veckan.

Azpilicueta kom till Stamford Bridge 2012 efter en lyckad sejour i franska Marseille för bara €8.80m. För en relativt liten peng har Chelsea-supportrarna sett “Azpi” växa in i klubben och hjälpt Londonlaget enormt under klubbens kanske bästa period någonsin. För Chelsea har spanjoren bidragit i 508 matcher och imponerat på samtliga försvarspositioner under sin tid i London. “Azpi” spelade 200 matcher som högerback, 134 matcher som mittback och 121 matcher som vänsterback för Chelsea. Ett tydligt tecken på 33-åringens enastående flexibilitet under sin tid på Stamford Bridge. Han gjorde även 17 mål för klubben och bidrog med 56 framspelningar i alla tävlingar. Han var en stor del till att Chelsea vann så pass mycket under 2010-talet då han i den kungsblå tröjan vann 2 PL-troféer, 1 CL-trofé, 2 EL-troféer, 1 FA-cup, 1 Liga-cup, 1 UEFA super-cup och 1 Klubb-VM trofé. 

Azpilicueta har som det flesta i Chelsea haft en tuff 22/23 säsong, det var tydligt att han inte längre platsade i Chelseas trupp. Förra sommaren fanns det en konkret chans att spanjoren skulle lämna för Barcelona, men han valde att stanna. Kanske ett val som han idag ångrar, men han fick fortsätta leda Chelsea som kapten ännu en säsong. Om Azpi nu lämnar kan jag bara tacka honom för allt han gjort för denna klubb och önska honom ett stort lycka till i framtiden! Jag, som många andra Chelsea-supportrar, kommer bara ha goda minnen från Cesar Azpilicueta.

Ännu en spelare som spenderat en lång tid i Chelsea är Ruben Loftus-Cheek, som också ser ut att lämna för Milano. Men istället gå till rivalen AC Milan. Under Chelseas sista match blev “RLC” avtackad av supportrarna då Cobham-produkten blivit något av en "supporter-favorit" under åren. Loftus-Cheek har varit en del av Chelsea och Cobham sedan han var 8 år gammal. Engelsmannen gjorde sin debut för klubben 2014, vid 18-års ålder, och sågs länge som en framtida stjärna. Mittfältaren som är hela 1.91m lång kunde göra allt på planen och tog Chelsea-fansen med storm. Men efter flertalet skador där vissa var värre än andra, stagnerade hans utveckling. Men “RLC” har alltid varit en nyttig spelare att ha i truppen på grund av hans flexibilitet då han spelat på nästan alla positioner för Chelsea under hans 155 matcher för A-laget. Ruben spenderade även tid på lån, både för Crystal Palace och Fulham, men har sedan 2021 varit del av Chelseas trupp. Under tiden på Stamford Bridge har 27-åringen gjort 13 mål och 18 assist i alla tävlingar och mittfältaren har vunnit 2 PL-troféer, 1 EL-trofé, 1 UEFA Super-cup och 1 klubb-VM trofé.

Tidigare i detta transferfönster såg en affär mellan Chelsea och AC Milan färdig ut för “RLC”. Men på grund av avskedandet av Paolo Maldini och Ricky Massara har en affär skutits upp, då italienarna övervägt om man vill fortsätta förhandla om Loftus-Cheek. Efter några veckor är nu Milan tillbaka och förhandlar med Chelsea. Loftus-Cheek är intresserad av en flytt till Milan och har varit överens med klubben om ett kontrakt sedan maj. Enligt Felix Johnson är båda klubbarna optimistiska att en överenskommelse kring priset kommer att lösas denna vecka och summan som diskuteras är runt £15m. Ruben Loftus-Cheek kommer att återkoppla med sin vän, Fikyo Tomori som lämnade Chelsea för Milan 2021. Båda spelarna växte upp tillsammans i Cobham och ser nu ut att återigen spela tillsammans i Milano. Enligt journalist Ben Jacobs kommer klubbarna hitta en överenskommelse redan ikväll, vi får se om detta stämmer.

Källor: Fabrizio Romano, Felix Johnson, Ben Jacobs


TV: Loftus-Cheek drar till på halvvolley: "Vacker teknik"
 

Nils OlinNilsOlin012023-06-26 19:32:00
Author

Fler artiklar om Chelsea