Veckans Liverpool: Tränarjakt, seger och finbesök

Veckans Liverpool: Tränarjakt, seger och finbesök

En kandidat till Jürgen Klopps ersättare föll bort, Liverpool segrade i första matchen efter uppehållet och en gammal legend hälsade på. Här är veckans…

…dystra tränarbesked
Sedan Jürgen Klopp annonserade att han lämnar Liverpool efter säsongen så har ryktena om vem som ska ta över flödat. Ett populärt alternativ från fansen har varit den tidigare Liverpoolmittfältaren Xabi Alonso som i dag gör succé i Bundesliga med Bayer Leverkusen. Spanjoren har setts som en klar favorit att ta över, men i veckan tog han beslutet att stanna kvar i Tyskland och Leverkusen. Kul för tyskklubben, mindre kul för Liverpool som får leta vidare efter en ny tränare. Den tränare som verkar vara mest aktuell i dagsläget är Sporting Lissabons succétränare Ruben Amorim.

…viktiga seger
Efter ett landslagsuppehåll som kändes fruktansvärt långt så var det under söndagen dags för Premier League igen. Brighton gästade och Liverpool har de senaste åren haft frustrerande svårt att slå fiskmåsarna. Det gick dock vägen denna gång trots några nervösa slutminuter och de röda tog därmed en viktig seger i titelracet. 2–1 skrev sig slutresultatet och hemmalagets målskyttar var Luis Diaz och Mohamed Salah.

…finbesök
Fernando Torres resor till Liverpool har duggat tätt senaste veckan. Spanjoren var med i legendmatchen mot Ajax förra helgen och fick även näta, och under denna vecka var han tillbaka i Liverpool igen. Denna gång för att vara med och studera Klopp under ett gäng träningar och förhoppningsvis lära sig ett och annat från mästaren.

…välkomna resultat
Direkt efter Liverpool seger mot Brighton väntade tungviktsmötet mellan de rödas båda utmanare i toppen, Manchester City och Arsenal. Det bästa resultatet för Liverpool hade varit ett oavgjort sådant, vilket det i slutändan även blev. I en match som stundtals var ganska svagt spel i, mäktade inget av lagen att hitta nätet. 0–0 blev det, vilket innebär att Liverpool tar över förstaplatsen i ligan och har nu allt i egna händer inför slutspurten.
 

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2024-03-31 20:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool