2022-10-13 21:00

West Ham - Anderlecht
2 - 1

West Ham - Anderlecht 2-1

Efter en bekväm 2-1 seger mot Anderlecht säkrade West Ham en plats i slutspelet i Conference League.

West Ham har betydligt bredare trupp i år för spel på flera fronter än föregående säsong och har numera nästan två olika startelvor som spelar i ligan och cuperna. Trots detta är det ett ganska slagkraftigt lag som Moyes ställer på planen både i ligan och cuperna. Antonio och Zouma hade drabbats av sjukdom och var indisponibla. Startelvan var enligt följande:

Areola
Johnson, Ogbonna, Cresswell
Coufal, Downes. Lanzini, Emerson
Bowen, Paqueta. Benrahma

West Ham började första halvlek väldigt bra och satte nästan direkt ett stort tryck på Anderlecht som hade svårt att spela sig ur West Hams offensiva press. West Ham fick också en drömstart, i 14e minuten fick West Ham en frispark i ett bra läge strax utanför straffområdet. Benrahma stegade upp ansatsen och med en perfekt träff placerade frisparken strax över muren i en perfekt båge otagbart för målvakten. Tyvärr bara några minuter senare tvingades Ogbonna avbryta matchen för något som verkade vara en lindrig sträckning, in i stället kom Dawson. I 30e minuten skulle West Ham utöka sin ledning efter ett fint inspel från vänsterkanten av Emerson som Bowen lyckades ta emot, lägga bollen till rätta och bomba in bollen med sin vänsterfot.

Till andra halvlek tog Moyes ut Paqueta och bytte in Fornals. West Ham fortsatte att ha det mesta av bollinnehavet och hade väldigt bra kontroll matchbilden. I och med West Hams 2-0 ledning kändes det ganska uppgivet från Anderlecht som hade det svårt att skapa någonting i offensiv väg. Samtidigt som West Ham med tufft matchande var ganska nöjda med att kunna spela av matchen i ganska lågt tempo. Dock skulle Anderlecht få en gratischans in i matchen. Johnson rensar bort bollen i eget straffområdet som Anderlecht spelaren sedan sparkar in i Johnson och faller. Domaren pekar på straffpunkten och på reprisbilderna är det tydligt att straffen är feldömd. Hursomhelst sätter Esposito straffen i 89e minuten. Närmare än så kommer inte Anderlecht och West Ham vann matchen ganska bekvämt med 2-1.

I och med segern är West Ham vidare till slutspelet. Vid poäng i nästa omgång mot Silkeborg är Hammers klara gruppettor.

Nästa match är på söndag i Premier League mot Southampton.