London Stadium, 2023-04-16 15:00

West Ham - Arsenal
2 - 2

West Ham - Arsenal 2-2

West Ham fick med sig en otroligt viktig poäng i Londonderbyt mot Arsenal efter att legat under med 0-2 efter endast spel i tio minuter.

Inför matchen tvingade Moyes återigen formera om i backlinjen efter att Ogbonna tvingats lämna återbud av skada från Conference League-matchen i veckan. Moyes formerade följande startelva:

Fabianski
Coufal, Zouma, Kehrer, Cresswell
Soucek, Rice
Bowen, Paueta, Benrahma
Antonio

Redan efter 10 minuter i första halvlek kunde man tro att matchen redan var över. Först upphävde Coufal offsiden på en djupledslöpande White och missade sedan sin markering på Jesus som enkelt puttade in ett av sina enklare mål i karriären. Endast tre minuter senare kunde Martinelli slå ett inlägg mot den bortre ytan i West Hams straffområde där en omarkerad Ödegård placerade in 0-2 på volley och både Cresswell och Benrahma tittade och skyllde på varandra varför Ödegård blivit bortglömd i straffområdet. Första halvlek fortsatte med ett stort spelövertag av Arsenal och hade total kontroll på matchbilden. Men i 30e minuten kunde Rice på offensiv planhalva vinna bollen av Partey, spelade fram Paqueta som blev fälld och solklar straff. Benrahma gjorde inga misstag och rullade in reduceringen.

Andra halvlek kom West Ham ut med ett helt annat självförtroende och pressade Arsenal högre upp i banan vilket gav resultat av flertalet bollerövringar och ökat bollinnehav. Efter en hörna fick Antonio ett skott på en utsträckt hand och David Coote blåste sin andra straff för dagen. Saka stegade fram och sköt straffen utanför Fabianskis högra stolpe. Endast två minuter efter straffmissen lobbade Kehrer bollen över Arsenalförsvaret som Bowen på volley tryckte in bollen innanför Ramsdales förstastolpe. Efter 2-2 målet var matchen väldigt jämn. West Ham var fortsatt aggressiva i press- och försvarsspelet som medförde att Arsenal hade svårt att kontrollera matchen. Båda lagen saknade skärpan i sista tredjedelen för att avgöra matchen. Närmast var Antonio som via ett inlägg nickade bollen i överliggaren men matchen slutade 2-2.

Sammanfattningsvis hade matchen två helt olika ansikten. Från att efter 15 minuter se bedrövligt ut och kännas som att West Ham med 100% sannolikhet kommer att åka ur ligan, till att göra säsongens bästa prestation i andra halvlek. West Ham var betydligt aggressivare än vad vi sett laget vara i tidigare matcher. Förhoppningsvis kan laget bygga vidare på detta och säkra kontraktet inför nästa säsong.

Härnäst väntar returen i Conference League innan det är dags för en otroligt viktigt match borta mot Bournemouth.