Celtic klart för Europa League!
Celtic har tagit sig till gruppspel i Europa League

Celtic klart för Europa League!

Celtic har kvalificerat sig till gruppspel i Europa League för andra året på raken efter ett avgörande segermål i den andra halvleken, signerat fransmannen Odsonne Edouard.

Den som tror att den här typen av kvalmatcher är en "dans på rosor" tror helt fel. Det är så mycket nerver och så mycket som står på spel och även de mest självklara motstånden på pappret kan bli en jobbig nöt att knäcka.

Men Celtic gjorde jobbet och det blir som sagt Europa-spel för de grönvita även den här säsongen. Målet var återigen inställt på att ta sig till fotbollens finrum Champions League, men när det stod klart att Celtic åkte på en jobbig förlust hemma mot ungerska Ferencvaros (1-2) i den andra kvalrundan fick man ställa in sig på att försöka ta sig till Europa League istället. 

I den tredje kvalrundan besegrade man Riga på bortaplan, med uddamålet 1-0 efter mål på stopptid av Mohamed Elyounoussi. Celtic gick på halvfart även om man var det dominerande laget sett över hela matchen.

I gårdagens Playoff-möte mot Sarajevo borta på en svårspelad plan hade Celtic återigen problem med att hitta nätet. Det skulle dröja enda till den 70:e matchminuten innan Ryan Christies distinkta skott som målvakten motade bort och letade fram till en framstående Odsonne Edouard som tryckte in det avgörande ledningsmålet. Edouard var tillbaka i startelvan efter att ha missat ligamatchen mot Hibs förra helgen.

Med en uppställning på 3-5-2 kopplade Celtic grepp om matchen från början till slut och var aldrig riktigt hotade. Matchbilden var inte olik Riga-matchen. Sarajevo gjorde sittt yttersta för att hålla tätt bakåt. Hemmalaget var aggresiva i sitt försvarsspel och gick hårt mot Celtic-spelarna. Efter tio minuters spel åkte Nir Bitton på en skada och tvingades utgå. Han ersattes av Hatem El Hamed.

Matchens lirare blev Ryan Christie, som var inblandad i det flesta offensiva krafterna framåt och stod som assist till målet b.la.

Följ lottningen på Uefas hemsida med start kl 13.00. När lottningen är genomförd kommer grupperna och spelschemat att presenteras här på vår Svenskafans-sida.

Robert Wahlström2020-10-02 12:00:00
Author

Fler artiklar om Celtic