Brommapojkarna - Malmö FF 2-2 En svag insats på Grimsta
Taha Ali deppar efter poängtappet mot BP.

Brommapojkarna - Malmö FF 2-2 En svag insats på Grimsta

Derek Cornelius räddade en poäng till MFF efter att laget gjort en genuint usel match på Grimsta IP.

Sista matchen inför semestern skulle spelas på Grimsta i eftermiddags, men tyvärr verkade MFF valt att checka ut redan innan match och det vi fick se idag kommer inte räcka till vare sig SM-guld eller gruppspel i Europa.

MFF hade, helt väntat, mycket bollinnehav på en torrklistrig, till synes ovattnad plastmatta. Trots bollinnehavet såg det trögt och håglöst ut och även om man vid ett par tillfällen lyckades trilla boll nästan ända in i BP:s målgård kom Di Blåe inte till några vassare avslut.

Men är det något som har blivit ett vapen för oss i år är det ju hörnor och i den tjugotredje matchminuten slog Busanello en välavvägd sådan på borte stolpen och där kom allsvenskans skyttekung, Isaac Kiese Thelin, och stångade in 0-1 med kraft och precision. Nu skulle det väl ändå lossna?

Nej det skulle det inte. Direkt efter målet kom BP runt enkelt på vänsterkanten och med ett inlägg ända nerifrån kortlinjen nåddes BP:s specielle målskytt Nikola Vasic som mitt framför mål på nära håll kunde kvittera. En minut efter MFF:s ledningsmål.

Hålen i försvaret vid BP-kvitteringen skulle uppenbara sig igen kort senare då Vagic på nytt fick drömläge sju meter framför Johan Dahlin, men denna gången lyckades BP-strikern med konststycket att sparka hål i luften och ett synnerligen virrigt Malmöförsvar kunde pusta ut för stunden.

Efter en risig första halvlek hoppades man på mer fart i andra och det började hyggligt med en pigg Taha Ali som bytts in i stället för en för dagen blek Hugo Bolin i paus. MFF blev lite mer svårlästa och tog sig in i lite nästanlägen inledningsvis. Tyvärr avstannade offensiven och i det läget ville Henrik Rydström förändra.

I ett läge där vi jagade tre poäng byttes två av allsvenskans bästa spelare ut, det vill säga Sergio Peña och Sebastian Nanasi. In kom en formsvag Sebastian Jörgensen och en helt matchotränad Oliver Berg. Rydström skyllde dubbelrockaden på att Nanasi varit sjuk och att Sergio också verkade lite hängig, men fan vet...

I intervjun efter matchen sade en märkbart upprörd MFF-tränare många kritiska saker om sina spelare, inklusive att de hade hybris, men ärligt talat känns det för mig som om den största delen hybris finns på tränarbänken. Rydström bytte enligt mig bort segern mot Häcken och idag gjorde han det svårare för oss att ta tre poäng mot BP.

Som en slags reality check för eventuella hybris MFF-are nickade, i den sextiosjätte minuten, norrmannen Torbjörn Heggem in 2-1 till de rödsvarta direkt efter dubbelbytet, och vi hade alltså gått från ledning 0-1 till underläge 2-1 och det kändes på inget sätt oförtjänt.

Det som sedan utspelade sig fram till den nittiosjätte minuten var fotboll som är ovärdig Malmö FF. Forceringen uteblev, passningsspelet var direkt svagt och felbesluten formligen haglade.

Vi lyckades dock få till ett litet tryck i de sista övertidsminuterna och som en räddande ängel kunde Derek Cornelius precisionsnicka in 2-2 och därmed se till att ett för dagen uselt MFF fick med sig åtminstone en poäng hem till Malmö.

Några saker som saknades idag var defensiv styrning och ledarskap och det är alldeles uppenbart att Pontus Jansson saknades. Makolli och Cornelius hade svårt att förstå varann idag och det såg överlag farligt ut framför och bakom vår backlinje på ett sätt man sällan ser. Ponne-gate måste lösas under uppehållet för vi behöver Pontus på plan.

Inställningen överlag var dålig. Det såg ut som att vi trodde att saker skulle lösa sig av sig själva och det individuella ansvaret saknades och i stället togs slappa felbeslut och situationer värderades på ett egoistiskt sätt. Det är för dåligt av spelare som egentligen kan så mycket bättre.

Henrik Rydström måste rannsaka sig själv. Drastiska byten som inte ger ett skit är vi ganska trötta på nu. Inget ont om Berg, Jörgensen och Rosengren, men i nuläget är ingen av dem spelare som kommer in och avgör matcher. Jag är övertygad om att vi hade haft möjlighet att få ett bättre grepp och en starkare forcering med åtminstone någon av Peña eller Nanasi kvar på plan.

Nu får vi bara hålla tummarna för att formstarka Djurgården tappar framöver, för vi gjorde vårt bästa för att ge dem en jättechans att haka på guldtåget. Det var verkligen väldigt onödigt gjort.

Pontus Kroon2024-06-01 18:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????