Eleda Stadion, 2024-05-24 19:00

Malmö FF - Kalmar FF

Inför Malmö FF – Kalmar FF

Inför Malmö FF – Kalmar FF

En sällsynt fredagsmatch väntar MFF hemma på stadion när Kalmar FF kommer på besök.

Imorgon spelar vi också för vår bortgångne legendar Bosse Larsson. Spelarna kommer att bära en särskilt framtagen Bosse-tröja enbart för denna match. 546 matcher. 289 mål. 6 SM-guld. 4 cuptitlar. 2 guldbollar. Ett facit som är värt en ordentlig hyllning.

Över till själva matchen; Malmö FF kommer senast från ett bedrövligt poängtapp mot BK Häcken. 1-0 ledning stod sig i halvlek, sedan kom MFF ut i andra halvlek och var inledningsvis riktigt bra. Bara efter ett par minuter utökade man ledningen till 2-0 när Kiese Thelin mycket kliniskt borrade ner den mot bortre stolpen efter en spelvändning. Sedan kom de där bytena från Mr Rydström som många har haft delade åsikter om i efterhand. Var det verkligen så smart att byta 5 spelare inom loppet av 19 minuter när man leder med 2-0 och har full kontroll på matchen?

Kalmar har börjat få lite vind i seglen igen efter en fruktansvärd inledning på Allsvenskan. Trots det ligger man ändå kvar på en 15:e plats i tabellen vilket hintar om hur genomusla man var de första 5-6 omgångarna. Senast kommer man från en bortavinst med 2-0 mot ett svagt IFK Värnamo. Det enda positiva jag kan sträcka mig till och säga om Kalmar hittills är att de har gjort mål. 17 strutar på 10 matcher är klart godkänt, men om man släpper in ännu fler mål (19) så leder det sällan till särskilt bra utfall.

Status i Kalmarlägret
Smålänningarna har ändå kvar en bit av sin Rydström-identitet med mycket bollinnehav och speluppbyggnad från målvakt etc. Man ska inte räkna med att de kommer hit och parkerar i sitt eget straffområde utan de kommer nog försöka bjuda upp till spel.

KFF har två starka poängspelare: Simon Skrabb (5p) och Jacob Trenskow (9p) Den förstnämnde är avstängd imorgon efter han ådrog sig sitt tredje gula kort mot Värnamo. Trenskow däremot är en spelare att hålla koll på. Den tekniska högeryttern trivs likt Nanasi på små ytor och det gäller att Busanello ligger tätt på honom hela matchen.

En MFF-fostrad spelare som vi möjligen hittar i morgondagens startelva är forwarden Dino Islamovic. Han kom från Sydkorea till Kalmar inför säsongen och har hittills gjort tre mål och en assist på 10 framträdanden.

Inför säsongen värvade KFF också en ny målvakt i form av Samuel Brolin från AIK efter att Ricardo Friedrich gått till MFF som bosman. Brolin stod dock för några ordentliga tavlor de första matcherna och det har resulterat i att han numera är petad. I mål står istället 30-åriga Jakob Kindberg som man får säga har gjort det mycket bättre än sin målvaktskollega.

Senast mot Värnamo spelade man med en trebackslinje men det lär man sannolikt inte göra imorgon. KFF:s traditionella formation brukar vara 4-3-3. Utöver formationsändringen så blir det nog också ganska många förändringar i startelvan gentemot senast. Jag gissar på att det blir en förändring i varje lagdel.

Senast startade Rony Jansson i backlinjen för KFF. Han lämnar den här gången plats för Melker Hallberg som annars har fått mer förtroende de första 10 matcherna.

Simon Skrabb går knappast att ersätta med någon annan än Robert Gojani på mittfältet då de har ganska tunn bemanning där. Ska sägas att Gojani är en stabil allsvensk spelare som har gjort 8 av 10 framträdanden i år, men inte alls på samma nivå som Skrabb.

Bland fronttrion var det Jonathan Ring som startade senast. Den här gången tror jag det blir 22-årige Kevin Jensen som har haft en ganska pigg inledning på allsvenskan med två mål och en assist.

Möjlig startelva för Kalmar FF (4-3-3): Kindberg/Hallberg-Sjöstedt-Saetra-Motaraghebjafarpour/Gojani-Romario-Magashy/Jensen-Islamovic-Trenskow.

MFF:s startelva
Givetvis blir det rotation även den här gången för MFF.

Det går och argumentera för att Friedrich kommer få förtroendet mot sin gamla klubb. Jag vet inte riktigt varför men jag tror ändå att Dahlin kommer stå där mellan stolparna imorgon. Han har varit fenomenal i alla 7 matcher han har startat och det finns egentligen ingen anledning att hålla på och skifta målvakter från match till match.

Stryger Larsen är tillbaka från sin avstängning senast och ser till att vi återigen gjuter samman vår betongmur till backlinje. Stryger har spelat 8 av 10 allsvenska matcher i år och vunnit allihop. Under dessa 8 matcher med Stryger på plan har vi endast släppt in ett (!) mål.

Pena/Berg Johnsen lär förhoppningsvis fortsätta på inslagen väg. Likaså med Nanasi. Högeryttern tror jag man väljer Ali denna gång. Tyckte att han gjorde en klart godkänd insats mot Häcken med en ”hockeyassist” på Kiese Thelins mål. Han behöver få igång poängproduktionen. 2 poäng på 10 matcher där den senaste var en assist i hemmapremiären mot Hammarby.

Botheim och Kiese Thelin var väl spelmässigt halvdana båda två mot Häcken. Trots det stod de båda noterade för varsin poäng och säkerligen bildar de anfallspar även imorgon.

Jag gissar på följande startelva för MFF (4-4-2): Dahlin/Busanello-Cornelius-Jansson-Stryger/Nanasi-Pena-Berg Johnsen-Ali/Botheim-Kiese Thelin.
Hur tror ni vi ställer upp och vad har ni för övriga tankar kring matchen?

 

Jens Ljunggren2024-05-23 19:10:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????