Hemmapremiär

Hemmapremiär

Efter två bortamatcher och två poäng har det nu blivit dags för hemmapremiären i Allsvenskan för AIK, när topptippade Björklöven kommer till Hovet. Det ger AIK chans till snabb revansch efter den något överraskande förlusten mot Östersund, "tennissiffrorna" 6-2 till nykomlingarna visade att allt kan hända även den här säsongen.

AIK kommer till spel med många nya spelare i truppen, sportchefen Christoffer Malm har tillsammans med AIK-tränaren Anton Blomqvist och de övriga i tränarstaben valt att göra om en hel del i truppen efter förra säsongen. Vilket var behövligt efter de uteblivna resultaten, det ökar samtidigt kraven inför säsongen det går inte att komma nia i tabellen igen och framför allt inte åka ut direkt – innan det roliga ens börjat.

För att kort sammanfatta de två första matcherna så går det inte att hålla på och släppa in fem samt sex mål i matcherna, känns lite som förra säsongen att det gäller att få ordning på spelet i egen zon. Att hindra motståndarna att allt för enkelt komma in framför målvakterna Niklas Lundström och Claes Endre, 11 mål på två matcher det förstår alla att det är så långt ifrån godkänt det går att komma.

Det finns ingen kvick-fix för att lösa problemen i egen zon, spelarna får helt enkelt se sig själva i spegeln till hemmapremiären. Är de nöjda eller inte? Är saknaden av Alexander Deilert så stor? Björklöven lär sätta AIK-spelarna på rejäla prov under matchen. AIK måste se till att få stopp på motståndarnas anfall, för att sedan vända spelet till egna attacker. Klart är redan efter två omgångar att AIK behöver hitta ytterligare en försvarare, annars måste de övriga i laget ta både ett och två steg uppåt efter de inledande omgångarna.

Eric Norin eller Filip Windlert – nu är det dags att kliva fram ur skuggorna! Våga leda försvaret.

Det är många spelare i truppen med Adam Rockwood, Jake McGrew och Zion Nybeck med flera som i matchen mot Björklöven får chansen att visa upp sig inför sin nya hemmapublik. Så har vi återvändare som Richard Gynge och Daniel Muzito-Bagenda som kommer tillbaka till Hovet. Får AIK ihop den offensiva delen av spelet ska den här säsongen kunna bli roligare än de senaste åren, med om vi är snälla blygsamma framgångar. Det kan börja redan mot Björklöven, att visa att AIK kan bättre än uppe i Östersund.

Vi vill se AIK – nu är det dags att kliva fram ur skuggorna! Våga ta ansvar framåt.

Mot Björklöven har AIK chansen att slå lite ur underläge, det gäller att ta vara på den möjligheten. Att visa Björklöven och de övriga lagen att det inte bara är att komma till Hovet och hämta tre poäng, jag vill se AIK-spelarna jobba hårt i 60 minuter, inte vika ned sig och tappa grunderna i spelet. Att få chansen att göra det inför premiärpubliken på Hovet borde räcka som tändvätska för hela laget. Att visa att vi också kan. Att AIK blir att räkna med den här säsongen. Att AIK vill lämna den nedre halvan av serien och slåss om platserna högre upp i tabellen.

Ingen vill se en ny niondeplats och tröga matcher. I min värld finns några punkter som blir extra viktiga i att få fart på spelet, nu går det inte att vänta till efter jul med den här truppen är kraven betydligt högre än så. AIK ska själva locka tillbaka publiken till Hovet, det gör AIK-spelarna med resultat och spelet på isen.

Viktigast i jakten på framgång går lätt att hitta i några punkter.
1) AIK-ledningen måste hitta ”lekkamraterna” till Richard Gynge som samtidigt måste kliva fram och leda laget, det han är hemma för.
2) AIK-ledningen måste samtidigt hitta en snabb lösning på gåtan i egen zon, annars blir det en ny tung start på denna säsong.
3) Själv är jag mest nyfiken på de unga spelarna med Oscar Magnusson och Dalibor Dvorsky i spetsen. Kan Zion Nybeck bli spelaren som kommer till AIK och tar stegen.

Det finns säkert mycket annat som kommer att hända kring AIK under säsongen, nu hoppas vi på tre poäng mot Björklöven. Att få se AIK-spelare komma ut och våga ta för sig inför publiken på Hovet, det går inte att gömma sig bakom lagkamraterna nu kliv fram för klubbmärket.

Framåt AIK - Vi vill se AIK
 

Niclas Pettersson2022-09-30 10:18:56
Author

Fler artiklar om AIK

Dags för derby mot "unga hungriga" Djurgården