Karlskrona - Skellefteå
1 - 2

Joakim Lindström avgjorde för Skellefteå
Joakim Lindström blev matchvinnare för Skellefteå.

Skellefteå bortabesegrade Karlskrona med 2-1 efter att ha vänt underläge 0-1 till seger. Joakim Lindströms två mål i inledningen av den tredje perioden bärgade tre poäng för gästerna från Västerbotten.

Skellefteå började matchen bäst och tog kommandot direkt från nedsläpp. Gästerna hade mycket puck och skapade en del halvchanser. Karlskrona hade några kontringsförsök men inga avslut från hemmaspelarna träffade mål förrän när man ologiskt, sett till matchbilden, tog ledningen i matchen. Då hade 17:12 spelats av den första perioden. Målet var ett turmål, Carl Persson som var målskytten, fick ingen klockren träff på pucken som studsade i en båge över Joni Ortio i Skellefteåkassen och i mål.

I den andra perioden gick Skellefteå ner sig spelmässigt, Karlskrona var bättre och skapade några heta målchanser men gästernas målvakt höll tätt. Mittperioden blev mållös trots att inte målchanser saknades. Bland annat hade Karlskrona både ett stolpskott och ett friläge som båda blev resultatlösa.

Skellefteå jagade kvittering i den tredje perioden och det dröjde bara 45 sekunder innan den kom. Joakim Lindström sköt in kvitteringspucken vid Johannes Jönssons högra stolpe. Cirka sex minuter senare gjorde samme Lindström mål ånyo. Denna gång höll han kyligt i pucken och satte pucken i nät via ribban. Ett tjusigt mål. Karlskrona skapade inga riktigt heta kvitteringschanser efter detta, Skellefteå höll undan och bärgade tre poäng i premiären.