2021-01-06 20:45

Milan - Juventus
1 - 3

Efter Milan 1 - 3 Juve: Fear the Walking Dead
En superstar in the making?

Efter Milan 1 - 3 Juve: Fear the Walking Dead

Efter vad som kan benämnas som säsongens bästa fotbollsdag är Juve helt plötsligt med i toppstriden på allvar igen. Napoli torskar, Inter torskar och ett decimerat Milan orkade inte att stå emot den gästande damen. Happy days!


Damen må vara gammal, men än en gång visade hon att det inte är över förrän det är över. Här kommer mina tankar efter matchen.


Kan Irrati varit alkoholpåverkad?
Även om jag sällan är intresserad av att diskutera domaren så känner jag mig tvungen efter vad som kan vara den sämsta domarinsatsen jag har sett sedan Gunnar H dömde P-14 på Idrottsparken i Kumla. Snubben gjorde mer fel än rätt. Han viftar bort Hakans överkörning av Rabiot och sekunder senare har Milan gjort 1-1. Kolla VAR? INTE DÅ! I halvtid verkar han ha insett sitt misstag och bestämmer sig för att kompensera. Precis som en domare inte ska göra. Att Bentancur ska ha ett andra gult kan ingen argumentera emot. Tacklingen är idiotisk, klumpig, sen och spelförstörande. Något han också verkar inse när han ger Danilo gult efter en klockren brytning minuter senare. I slutskedet missar han också en straff för Milan efter att Rabiot trampat ner någon liten stackare i straffområdet. Konsultera VAR? Näänä! I got this. Förutom klockrena misstag höll han en otroligt ojämn nivå matchen igenom och borde enligt mig få ratta Serie B resten av säsongen. 


Vinst utan Ronaldo i protokollet
Sedan Ronaldos ankomst i Turin har det pratats om att laget är för beroende av honom. Personligen kan jag förstå att man vill att en av historiens bästa målgörare tar de flesta avsluten men jag köper att kollektivet har fått ta ett steg åt sidan. Igår var Ronaldo totalt osynlig men Juve gör ändå tre mål och vinner borta mot Milan. Mycket tack vare vår nya guldgosse Chiesa. Vilken match grabben gör! Två fantastiska mål, ett med vardera fot, båda efter passning av Dybala. När Chiesa överraskande blir utbytt kliver istället Kulan och Weston fram och avgör. Vi kanske inte har den spets som vi hade när vi nådde CL-finalerna med Allegri, åtminstone inte på mittfältet, men bredden är bättre än på mycket länge. Det är viktigt en säsong som denna. 


En svartvit blåslampa i bakhasorna på Milano
Juve var uträknat, Pirlo skulle avgå och och de flesta spelarna sög. Jag säger inte att allt har förändrats i och med en match men Juventus börjar få lite momentum. Det går aldrig att räkna ut den här klubben, det är en av dess styrkor. Vinnarmentaliteten. Grintan. Om konduktör Pirlo kan få upp det här lokomotivet i full fart så kan inget stoppa oss från att vinna ligan. Och det vet Milano. Inter, Napoli och Milan blev utan poäng igår. Juventus vann en sexpoängsmatch. Från och med nu är det svettigt varje gång ett topplag äntrar planen och det tror jag bara Juve har något att vinna på. 


Tek - 7
Behövde inte göra några fantomräddningar men limmade i stort sett varenda boll. Åtta räddningar har han aldrig behövt göra i Juvetröjan. 

Danilo - 7
Det känns fortfarande konstigt att säga det men Danilo är en av våra bästa backar den här säsongen. Såg du Theo dundra fram? Inte jag heller. 

De Ligt - 7
Är stabil bakåt och håller Milans avslut utanför straffområdet. Bra med boll.

Bonucci - 6.5
Bra defensivt men fortfarande lite kladdig med bollen. 

Frabotta - 5.5
Ser spännande ut i den offensiva tredjedelen men tar felbeslut i resterande delar. Vilket inte är så konstigt med tanke på hur grön han är. Snälla plocka hem Pellegrini. 

Chiesa - 9
Ja, han var magisk. 

Rabiot - 5.5
Märkligt nog uttagen i elvan efter en ganska lång frånvaro. Rör sig som en stelfrusen älg. 

Bentancur - 5
Dräller med bollen som en överkaxig tonåring och borde åkt ut. Kan han göra två bra matcher i rad? 

Ramsey - 5
Nej. Så otroligt uddlös. Skottet från bortre kommer knappt fram till mål och han gör dessutom en huvudlös blindpass rakt in i banan som mycket väl hade kunnat leda till ett Milanmål. 

Dybala - 7
Det börjar ljusna. Gör två ass där den första är briljant, tröttnar något i andra vilket en får köpa med tanke på att han hade feber dagen innan. 

Ronaldo - 5.5
Det är på den stora scenen som den stora spelaren ska leverera. Mot Milan var han helt osynlig. 

Jag är inne på dag åtta med feber så jag orkar inte betygsätta avbytarna. Men! Kulan och Weston gör två riktigt pigga inhopp. 

Mikael Noaksson2021-01-07 14:12:47
Author

Fler artiklar om Juventus