Spaccanapoli: Summering av säsongen (del 4 sista)

Spaccanapoli: Summering av säsongen (del 4 sista)

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Napolis redaktion har svarat en och en nu över en tid och sist på tur är det ständiga aliaset, Solonapoli.

Hur mycket har du väntat på att säsongen ska ta slut?
Sen Garcia blev annonserad som tränare. Det fanns faktiskt inga riktiga förhoppningar på att laget skulle behålla det momentum man byggt upp under flera år och som sist sprängde alla vallar. En efterchock, en baksmälla en reaktion skulle komma. Och det gjorde den.

Conte blir ny tränare, dina reflektioner kring detta?
Rent profilmässigt så är det väldigt bra. Sen hur kommer det funka med den allsmäktige är ju något helt annat. Jag tror ju det kommer gå åt helvete, men såklart hoppas jag att jag har fel. Jag ser bara inte i dagsläget hur han ska få ordning på de som tillslut stannar och de som inte blir sålda men som vill gå. Skulle dock spelare köpa in sig på Contes frenetiska arbetsmoral så kan detta, på sikt, bli bra. Staden, ligan och Europa behöver ett slagkraftigt Napoli.

Att sälja en stjärna eller två, att släppa överflödiga spelare, renovering av lagdel - vad tycker du behöver göras med truppen till kommande säsong?
Först göra sig av med spelare som inte vill vara kvar. Sälj. Och det kan bli så att vi behöver fylla upp varje lagdel förutom då möjligtvis målvaktsposten. Vi pratar 4-5 spelare som måste gå rakt in i elvan.

Nästa år, var tar Napoli vägen?
Allt som är bättre än den gångna säsongen är ett framsteg, men en topp 5 plats hade varit riktigt bra.

Tror du Napoli under ADL vid rodret kan kraftsamla och vinna ytterligare en scudetto längre fram (inte nödvändigtvis kommande säsong) eller är hans tid som klubbägare förbi?
Jag tror vi är inne på sista fjärdedelen så att säga. Hans ålder, osäkerheten kring vem som ska ta över i familjen och framförallt hans oförmåga att (för det mesta) kompromissa. Det sistnämnda kan kosta oss Conte redan innan jul och det här med nya arenabygget är ju en följetong som varat i 10 år snart. Det är snart dags för en Reset alá Napoli.

Spaccanapoli kan komma att återkomma framöver..

Redaktionen2024-06-19 21:52:00
Author

Fler artiklar om Napoli