Spelarbetyg efter Spanien-Italien (1-0): Ett överkört Gli Azzurri

Spelarbetyg efter Spanien-Italien (1-0): Ett överkört Gli Azzurri

Gli Azzurri blev överkört av ett Spanien dem aldrig sett innan. Spalletti gjorde vad han kunde göra, samtidigt som laget på planen inte gjorde det som krävdes.


Betyg 1-10.



Målvakt/Försvarare:

Gianluigi Donnarumma — 6.5
Gör trots allt flera viktiga räddningar som förhindrar att siffrorna rann iväg. 

Alessandro Bastoni — 6
Han gör så gott han kan när lämnas hjälplös i mitten i det inferno som pågår på kanterna. 

Giovanni Di Lorenzo — 4.5
Räcker inte till. Nico Williams har lekstuga. Tvingas ta ner spanjoren på marken för att få honom ur spel. Måste göra bättre ifrån sig. Hädisk.

Riccardo Calafiori — 5.5
Förra matchen kom han undan med att ta våghalsiga beslut, mot Spanien så är det på gränsen. Ibland tar hans mod över och blir till impulsivitet. Orsakar också uddamålet vilket inte gör det hela bättre. 

Federico Dimarco — 5
Här visar han nästan uteslutande sina svagheter. Lamine Yamal är för svår att hantera för Dimarco. Det defensiva arbetet blir här för påtagligt och svårt. 

Andrea Cambiaso (In 46') — 6
Gör ett bra inhopp och hjälper det mycket sårade försvaret något. 



Mittfältare:
Bryan Cristante (In 46') — 5.5
Har svårt att hantera sina uppgifter när han kastas in i den spanska anstormningen. Kommer in med sin storlek vilket gjorde viss nytta.

Jorginho  — 5.5 (Ut 46')
Inte alls hans matchbild när han inte får dominera mittfältet på grund av att den spanska motsvarigheten gör det mycket skickligare. Slår dessutom bort flera passningar. Blir för mycket försvar och bolltittande för att Jorginho ska visa sina bästa sidor. 

Nicolò Barella — 7
Han gör det väldigt bra när han väl får läge att visa sina styrkor, bland annat i omställningspelet. Det lilla offensiva hot vi åstadkommer är mycket på grund utav Barella.

Davide Frattesi (Ut 46') — 5
Gör ingen nytta i denna matchen heller. Får knappt något att jobba på, men när han väl får det är han någon annanstans. Saknades inte i den andra halvleken. 

Lorenzo Pellegrini (Ut 82') — 6
Glänser inte direkt till som man går och väntar på, men är inblandad i vår lilla offensiva etablering. En godkänd instas. 



Anfallare:
Federico Chiesa (Ut 64') — 5
Inte Chiesas match detta. Kommer fel in i många situationer och slarvar mer än en gång. Får heller inte mycket att jobba på, men han måste visa sig mer i dessa matcher om han ska leva upp till sitt rykte. 

Gianluca Scamacca (Ut 64') — 6
Får knappt något att jobba på. Visar energi och vilja i de situationer som dyker upp.

Mateo Retegui (In 64') — 6
Knappt involverad i någonting, men gör inga dirketa misstag

Giacomo Raspadori (In 82') — 6.5
Kommer in med en hel del energi och visar att han vill spela mer. Gör skillnad.

Mattia Zaccagni (In 64') — 5
Gör ingen nytta.



Luciano Spalletti — 5.5
Borde fokuserat på de spanska yttrarna mer i sin startuppställning, möjligen ändrat formation. Skicklig som han är gör han korrigeringar taktiskt i andra halvlek men skadan är redan skedd. De offensvia byten räcker inte heller till, men det ligger förmodligen på spelarna. Ser gärna att han visar sin taktiska briljans från start nästa gång. 

Gli Azzurri — 5
Underkänd insats. Det sades att man skulle visa hjärta, men det var inget som man såg något av. Det spanska laget blir för övermäktiga och man visar att man inte är tillräckliga, både individuellt och kollektivt. Att man sjunker såpass lågt och låter spanjorerna flyta igenom tyder på att man är långt ifrån det Gli Azzurri hade för tre år sedan rent kollektivt. 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-06-21 00:45:00
Author

Fler artiklar om Italien

Spelarbetyg efter Kroatien-Italien (1-1): Med kniven mot strupen
Spelarbetyg efter Italien-Albanien (2-1): Övertygande men skakig seger