Tottenham Hotspur Stadium, 2023-08-19 18:30

Tottenham - Manchester U

Är Spurs redo för toppstrid?
Ska Spurs spela ihop ett lag eller försöker man hitta rätt lag?

Är Spurs redo för toppstrid?

Tottenham tar på lördagen emot Manchester United. Ett Spurs som bygger om möter ett förväntat topplag, och den här matchen kommer att säga mycket om läget i båda lagen. Frågan är om Ange Postecoglou har kommit så långt att Spurs verkligen kan utmana.

Säsongen är en omgång gammal. Vi vet inte riktigt var vi har Tottenham. En sån här hemmamatch kommer lite för tidigt kan tyckas, men samtidigt består nästan halva serien av lag som vill nå Champions League och då är det svårt att undvika stora matcher särskilt lång tid.


En match som kan ge svar
Manchester United hemmabesegrade Wolverhampton med 1-0 i premiären. Tottenham spelade 2-2 borta mot ett svåranalyserat Brentford. Den första omgången gav inte så många svar, men nog såg det ut som att Ange Postecoglou har en del att arbeta med för att få Spurs att hålla ihop mer som ett lag. Samtidigt kom Brentford in i matchen efter ett VAR-ingripande som kändes lite slumpartat, där en möjligtvis korrekt straff dömdes efter att domaren först friat. Sånt förändrar förutsättningarna för en match, men nu börjar det om på 0-0.

Postecoglou ändrade kanske om lite mer än många hade gissat. Lagkaptenen Heung-min Son kom inte tillrätta utan byttes ut, samtidigt som Richarlison inte fick särskilt mycket att arbeta med. Nu har Postecoglou att välja mellan att satsa på att spela ihop ett lag, eller göra små förändringar för att hitta rätt. 


Var har vi Manchester United?
Manchester United kom trea förra säsongen. Det är ett ganska starkt resultat i en hård toppstrid. Frågan är om dom kan fortsätta klättringen uppåt. Det här är en match att verkligen tagga till inför. En förlust skulle ge en start med en poäng efter två matcher, och då dröjer det inte lång tid innan en ny tränare kommer att börja ifrågasättas.


Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Emerson Romero Van de Ven Udogie
Bissouma Sarr
Kulusevski Richarlison Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-08-18 16:05:00
Author

Fler artiklar om Tottenham