Arsenal : Truppen 24/25  (uppdateras löpande)
Bukayo Saka är och förblir en central del av truppbygget.

Arsenal : Truppen 24/25 (uppdateras löpande)

Så här när silly Season vindarna kåser som allra mest, man diktar ihop historier och drömmer, så försöker redaktionen göra ett tappert nedslag och ta reda på hur Artétas trupp verkligen ser ut inför säsongen 24/25

Nedan följer truppen per lagdel och med kommentarer kring lagdelarna om spelare som är på väg ut och vad som trooligen kommer in. 

Målvakter
David Raya, Aaron Ramdale, Karl Hein

Kommentar: Ramsdale lär lämna, så ny målvakt kommer att tillkomma. 

Backar:
William Saliba, Gabriel Magalhaës, Ben White, Jürrien Timber, Takahiro Tomiyasu, Jakub Kiwior, Oleksandr Zinchenko, Kieran Tierney, Nuno Tavares.

Kommentar: Efter att rykten om Tavares, Kiwior, Tierney och Zinchenko existerar och Calafiori skall in förhoppningsvis, så inser man att Arsenal troligtvis måste fylla på med ytterligare en back om inte någon av de fyra stannar. Framförallt med tanke på skadehistoriken kring Tomiyasu och Timber.

Mittfältare:
Declan Rice, Thomas Partey, Jorginho, Sambi Lokonga, Martin Ödegaard, Emile Smith-Rowe, Fabio Vieira

Kommentar: Om man tar bort Thomas Parety. Sambi Lokonga och Smith Rowe så blir det inte mycket kvar. Förvisso kan man flytta ned Havertz en sväng och låta Reiss Nelson gå brett, men sannolikheten är stor att Gunners fyller på även här. 

Forwards
Bukayo Saka, Gabriel Martinelli, Kai Havertz, Leoandro Trossard, Gabriel Jesus, Reiss Nelson, Eddie Nketiah. 

Kommentar: Skall Artéta fortsätta spela med tre forwards, men riskerar att släppa Nketiah och Nelson, ja då ser det tomt ut.

Med ovanstående kommentarer som inkluderar spelare som ryktas bort, så inser man att Edu kommer att behöva vara aktiv efter EURO 2024. Efter Calafiori så ser jag nog minst tre spelare till in i truppen. Naturligtvis kommer man att lyfta upp Ethan Nwaneri i seniortruppen mer frekvent. kanske även Myles-Skelly, men dessa får nog finna sig i en Carabao-plats. Kanske USA-turnén visar på något nytt från Artéta, men sannolikheten att Edu plockar in några nya efter EURO 2024 och lagom till ligastarten är rätt stor. 
 

Magnus Falk2024-07-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om Arsenal