Lagbanner
Inför Aston Villa - Chelsea
Firma Ollie och Chucken får gärna fortsätta att leverera.

Inför Aston Villa - Chelsea

Den kringresande covid-cirkusen som vi kallar Premier League rullar vidare på tre hjul och i eftermiddag är det kanske dags för match på Villa Park när en av titelpretendenterna Chelsea kommer på eventuellt besök.

Det är många år sedan traditionen med att skänka pengar och förnödenheter i lådor till fattiga i kyrkorna försvann men namnet Boxing Day består. Lika klassiskt som svensk annadagsbandy är omgången som spelas samtidigt som Saint Stephen högtidlighålls men just i år är det tämligen rumphugget i spelschemat med många matcher inställda på grund av skenande covid-smitta i England. Förmodligen är inte sista ordet sagt om dagens matcher och det är lätt att hålla med Thomas Tuchel i sina tankar om på vilka grunder vissa matcher ställs in och andra måste spelas. Undertecknad när ändå en viss förhoppning om att kunna slå ner sin julmatsstinna kropp i TV-fåtöljen och heja fram vårt älsklingslag. Kanske till och med bryter av med en bärs...

Ovan nämnde Tuchel har lite huvudbry när han ska fastställa sin startelva och matchtrupp med flera fall av covid och en del skador som lök på laxen. Förutom långtidsskada på Ben Chillwell så är det frågetecken för Romelo Lukako, Timo Werner, Kai Havertz, Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek och Hakim Ziyech. Prognosen för vissa av dessa ser dock ganska god och läget är bättre än tidigare så vi lär få se ett väldigt starkt London-lag.

För Aston Villas del är givetvis frånvaron av covid-sjuke Steven Gerrard kännbar även om Gary McAllisters facit som sjukvikarie i Villa är hundraprocentigt. I övrigt är Marvelous Nakamba, Bertrand Traore och Leon Bailey borta sedan tidigare medan det är frågetecken för Emiliano Buendia, Anwar El-Ghazi, Jed Steer, Morgan Sanson, Keinan Davis och Ashley Young av olika anledningar. Mest "klara" för match verkar Buendia och Young vara. 

Med detta sagt så kan frånvaron se helt annorlunda ut när lagen presenteras klockan 15. Om matchen spelas... Enligt BBC är vaccinationsgraden bland spelarna i Premier League oerhört mycket lägre än i de andra stora ligorna och man behöver inte vara Agnes Wold för att ana ett samband här.

Mitt tips är att matchen trots allt spelas idag med en hel del yngre förmågor i trupperna på båda sidor. Isåfall spelas matchen 18.30 svensk tid och den sänds på Viasat och Viaplay.