Oakwell, 2024-04-27 13:30

Barnsley - Northampton
1 - 1

Barnsley är klara för playoff

Barnsley är klara för playoff

Men det krävdes hjälp av Portsmouth och Reading för att laget skulle säkra playoffplatsen.

Barnsley är klara för playoff, men vi löste det inte på egen hand. I semifinalen så väntar nu Bolton i ett dubbelmöte, där den första matchen spelas på Oakwell redan nu på fredag.

Men vi börjar med gårdagens match mot Northampton, och det blir inte ett vanligt referat denna veckan, jag gjorde nämligen bort mig lite.
Mina vänner tjatade nämligen med mig på en bussresa till Tyskland, så jag bokade en plats för 1,5 månad sedan.
Jag kollade givetvis Barnsleys spelprogram innan och var medveten om att den sista omgången spelades samma dag.
Men som läget var då så kändes det föga troligt att matchen mot Northampton skulle gälla någonting, ja möjligtvis att vi med en fantastisk vår skulle kunna blanda oss i kampen om direktplatserna till The Championship, men inte jättetroligt.
Scenariot igår, att vi skulle spela med kniven mot strupen för att ens säkra en playoffplats, ja det såg jag inte komma.
Men efter en katastrofal vår av Barnsley, där vi endast plockade 5 poäng på de avslutande nio matcherna, det gjorde att vi hamnade i denna sitsen.
Jag såg ändå matchen, trots att jag var på resande fot, men det var inte under optimala förhållanden för att anteckna chanser och tankar.
Första halvlek sågs på buss och färja mellan Rödby och Puttgarden, medan den andra sågs på bussen i Tyskland, och sista kvarten inne på Bordershoppen.
Ingen lätt uppgift, men silvertejp är en helt fantastisk produkt med många användningsområden. Det är bara fantasin som sätter gränser, igår användes den till exempel med stor framgång för att tejpa upp mobiltelefonen på kundvagnens handtag. Jag såg perfekt men däremot så dränkte sorlet runt omkring kommentatorernas röster.

Men så till matchen, det syntes att Barnsley var det laget som hade mest att spela för, även om Northampton på intet sätt kändes ofarliga i sina attacker. Dock så hade bägge lagen svårt att skapa de där riktigt farliga målchanserna.
Barnsley skulle ändå skapa två vassa chanser under den första halvleken, ett friläge av Devante Cole, där han inte riktigt fick med sig bollen i första läget, och sedan kom alldeles för nära målvakten när han väl fick iväg sitt avslut.
Men innan det, i den 18:e minuten, så hade redan Herbie Kane givit Barnsley ledningen. Snyggt framspelad av Adam Phillips så kunde Kane placera in 1-0 intill den högra stolpen.

Halvtid 1-0

Den andra halvleken var också chansfattig, Barnsley hade en dubbelchans för att stänga matchen efter att Northampton misslyckats kapitalt i uppspelsfasen. Men varken John McAtee eller Cole lyckades sedan att trycka in bollen i nätet.
Northampton hade även de en riktigt bra chans, men Mcwilliams fick se sin nick smita precis utanför Liam Roberts högra stolpe.

Jag hittade en lite lugnare plats i affären, mellan två staplar av bag in box vin, för att kunna se de avslutande minuterna.
Domaren la till fyra minuter och klockan tickade upp över 95.
- Men blås då, mumlade jag för mig själv.
Det gjorde domaren, men inte någon slutsignal utan en frispark för Northampton på egen planhalva. Northampton flyttade upp allt de hade att tillgå, mittbacken Guthrie nickade ner, och en omarkerad Louis Appere kunde sedan snyggt dunka in 1-1 på volley.
Det är ju inte sant, vi mister alltså vår playoffplats på övertidens övertid. Jag brukar inte använda mig av fula ord, men kan samtidigt inte neka till att jag där och då drog en och annan barnförbjuden ramsa.
Jag gick deppad runt bland cava och mousserande viner i nästan fem minuter och trodde att säsongen var över, i den omedelbara besvikelsen efter det insläppta målet på övertid så hade inte tanken tidigare slagit mig.
Kan det vara så att de andra inblandade lagen heller inte lyckades att vinna?
I och med att vi hade allt i egna händer så hade allt fokus varit på vår match, och ingen hjälp hade jag ju heller av kommentatorerna som säkert uppdaterade regelbundet om läget, deras stämmor dränktes ju i butikssorlet.
Det är otroligt hur känslor kan skifta, från att bara vilja krypa ner i sängen och dra ett täcke över sig, till att den sex timmar långa bussresan hem kan nog bli rätt så kul ändå.
För när jag skrollade igenom resultaten så såg jag visserligen att Oxford hade pallat trycket och besegrat Exeter, men också att Lincoln och Blackpool inte lyckats med att göra det samma.
Barnsley slutar sexa, och det blir playoff trots allt!
Reading vände ett 0-1 underläge till en 3-2 seger mot Blackpool. Och Lincoln missade vid ställningen 0-0 en straff, och släppte sedan in två mål mot Portsmouth, där det första föll i den 81:a minuten.
Så ett stort tack till Portsmouth och Reading, som trots att de inte hade något att spela för ändå gick ut och gjorde bra och poänggivande matcher.

Som sagt, nu väntar det playoff-semifinaler mot Bolton med start i nästa vecka. Ett Bolton som vi lyckades att spela bort i förra säsongens playoff.
Men då var det vi som kom in i den matchserien med ett momentum, det gör vi inte denna säsongen, 5 poäng på de senaste 9 matcherna kan ju knappast betecknas som bra form.
Men fredagens match tittar vi närmare på senare i nästa vecka, fram tills dess vill jag bara njuta av att vi fortfarande har chansen att spela Championshipfotboll nästa säsong.

Barnsley-Northampton 1-1

1-0 Kane 18
1-1 Appere 90+6

Laguppställning 3-5-2

Roberts
Williams, de Gevigney, Earl
O`Keeffe(Cotter), Phillips, Cadden, Kane, Cadden
McAtee(Jalo), Cole(Cosgrove)
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-04-28 10:25:20
Author

Fler artiklar om Barnsley