Tottenham Hotspur Stadium, 2023-04-15 16:15

Tottenham - Bournemouth
2 - 3

Bournemouth bortabesegrade Spurs
Förlust hemma mot Bournemouth efter att Newcastle tappat. Avgå alla?

Bournemouth bortabesegrade Spurs

Tottenham tog ledningen hemma mot Bournemouth. Allt väl så långt. Sen vände Bournemouth till 2-1 innan Spurs gjorde 2-2, bara för att se Bournemouth göra 3-2 på övertid.

Visst handlar det om att göra sin grej. Ta poängen. Men nu är vi i ett läge där Tottenham inte klarar sig på egen hand. Konkurrenter måste tappa. Manchester United och Newcastle United klev in i omgången tre poäng före och med en match mindre spelad än Spurs. Newcastle spelade den tidiga matchen mot Aston Villa. Att Spurs kunde gå in till match med vetskapen om att Newcastle förlorat med 3-0 spelade självklart in. Men Spurs skapade egna problem. Som sagt, det gäller att göra sin grej.


Bournemouth i mindre problem
Tottenham har inte övertygat alls den här säsongen. Hur man ändå kan ha häng på en plats som ger spel i Champions League är en gåta. Den här matchen började okej, och Ivan Perišic kom fram bra till vänster. Perišic låg även bakom matchens första mål som Heung-min Son satte dit. Men sen tappade Spurs spelet, och Bournemouth kvitterade innan halvtidsvilan efter slarv av Pedro Porro.

Tottenham brukade vara ett lag som gillade enkla matcher. När bollen rullade fint på gröna gräsmattor och solen sken var man världsmästare. När det blev kamp vek man ner sig. Det har skett en viss förvandling dom senaste tio åren, men något ligger det fortfarande i det. Den här gången blev det match. Vi fick se nåt så ovanligt som ett taktiskt byte av en mittback som först byttes in och sen ut igen efter 20 minuter. Davinson Sanchez var inblandad i det andra målet, han var svag, men ett så kort inhopp har knappt setts förr. Det fortsatte med en offensiv coachning och Richarlison kom in istället för Oliver Skipp. Spurs skapade halvchanser, men trycket var inte vad det borde ha varit för ett lag som åter blivit inbjudet i CL-striden. Arnaut Danjuma kvitterade visserligen, men Bournemouth gjorde 3-2 på övertid.


Tuffa matcher väntar
Tottenham har inget lätt spelschema. Närmast väntar en bortamatch mot Newcastle, sedan tar man emot Manchester United och efter det är det dags för en bortamatch mot Liverpool. Kanske avgjordes mycket av Spurs säsong den där veckan då man åkte ut ur två cuper samt tappade i ligaspelet. Men den här perioden är också ganska viktig... Det här var ändå en chans. Speciellt inbjudna av Newcastle. Men hemma mot Bournemouth måste det bli tre poäng.

Mål: 1-0 Son (14), 1-1 Vina (38), 1-2 Solanke (51), 2-2 Danjuma (88), 2-3 Ouattra (90+4)

Bäst i Spurs: 
+++ Son
++ Danjuma
+ Perišic

Spurs lag:
Lloris
Romero Dier Lenglet (Sanchez 35 (Danjuma 58)
Porro Højbjerg Skipp (Richarlison 77) Perišic
Kulusevski Kane Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-04-15 18:16:00
Author

Fler artiklar om Tottenham