Caicedo ivrig inför torsdagens massiva derby
Hoppas på en stark derbyinsats på mittfältet av Caicedo!

Caicedo ivrig inför torsdagens massiva derby

Moises Caicedo ser fram emot PL-mötet med London-rivalen Tottenham Hotspur på torsdag kväll. Han har även gett sin åsikt om Chelseas fortsatta utveckling under Mauricio Pochettino.

När det nalkas London-derby mellan Chelsea och Tottenham är det allitd läge att vara taggad. När lagen möts på Stamford Bridge på torsdag kväll finns det extra motivation hos Chelsea-spelarna, eftersom man spelat en match mindre än lagen ovanför i tabellen i jakten på en Europaplats.

En sjunde plats i PL-tabellen ser i nuläget sannolikast ut för att säkra en Europaplats för nästa säsong. En seger över Spurs skulle minska avståndet till nuvarande PL-sjuan Newcastle till två poäng med fyra matcher kvar.

Moises Caicedo ser fram emot att möta London-rivalen framför hemmapubliken på Stamford Bridge. 

– Det är ett massivt derby.  Jag hoppas att jag får spela och det vore otroligt att spela mot dem och visa vårt spel. En seger för oss vore väldigt stort. 

Om Pochettino ställer upp som förväntat mot Spurs så fortsätter Caicedo att spela med Conor Gallagher på mittfältet. Trion som spelat tillsammans under stora delar av säsongen har splittrats efter att Enzo Fernandez ådrog sig en skada och missar resten av säsongen.

– Conor är en maskin. Jag tycker om att spela med honom och Enzo. Conor har annorlunda egenskaper, tilläger Moises.

– Enzo är en offensivare spelare och Conor är mer defensiv och hjälper mig mycket när vi behöver vinna tillbaka bollen. Det är otroligt att spela med båda två.

I Chelseas senaste match mötte man Aston Villa och fick med sig en poäng efter slutresultatet 2-2. En sämre första halvlek följdes upp av en starkare andra och Pochettinos mannar hade otur som inte fick med sig tre poäng, trots 2-0 underläge i halvtid.

Chelsea hoppas att spelet förbättras ytterligare på torsdag. Under Pochettinos ledning anser Caicedo att det bara kan bli bättre, både under säsongens sista veckor och i framtiden.

– Det har varit både bra och dåliga stunder den här säsongen, men jag är väldigt glad över att vara här i denna fina klubb.

– Vi har ett väldigt ungt lag och jag är säker på att nästa säsong blir bättre än denna.

– Pochettino har gjort mycket för oss. Vi är ett väldigt ungt lag och han har lärt oss mycket. 

– Det finns fortfarande mycket vi behöver jobba på. Som jag sa tidigare är vi ett ungt lag men vi fortsätter lära oss lite åt gången och anpassar oss till allt han säger. 

Förhoppningsvis väntar en ny höjdpunkt för säsongen på torsdag kväll när Spurs besöker Stamford Bridge. 

Källa: chelseafc.com



 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2024-04-30 18:41:00
Author

Fler artiklar om Chelsea