Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan. Samt var, när och hur du kan se lagets matcher under den kommande veckan.

I förra veckans upplaga av Damlagets vecka presenterades det vilka av Chelseas damspelare som gästat podden We Are Chelsea i de 6 första avsnitten. Denna vecka gästades podden av Carly Telford och Aggie Beever-Jones.

Lyssna på avsnitten här:
7. Aggie Beever-Jones
8. Carly Telford

Under onsdagskvällen spelades ligamatchen mot Aston Villa, en match som flyttats från helgen till följd av avancemanget i Champions League. Vi fick se flera spelare göra sin debut från start där Emma Hayes efter slutsignal hyllade både Catarina Macario och Maika Hamano.
Matchen fick en annorlunda inledning då målvakten Anna Leat blev utvisad redan i den fjärde minuten efter att ha styrt undan bollen som var på väg rakt mot mål. Dock skedde räddningen en bra bit utan för straffområdet och då är det inte tillåtet att använda händerna trots att man är målvakt.
Efter 18 minuter spräckte Aggie Beever-Jones den inbytte – samt debuterande 17 åriga målvakten – Sophia Poor’s nolla.
20 minuter senare var det Maika Hamano, framspelad av Macario som gjorde sitt första mål för Chelsea.
2-0 i paus utökades till 3-0 när Buchanan, som också gjorde sitt första mål i Chelsea, nickade dit bollen på hörna i den 64:e minuten. Chelsea tog välbehövliga tre poäng och befinner sig efter denna veckas omgång på en andraplats i ligan, en match mindre spelad och tre poäng bakom Manchester City.

Vi nåddes under fredagen av nyheten att Ann-Katrin Berger lämnar Chelsea efter fem säsonger.

Lödragen bjöd på semifinalspel i Champions League när Chelsea gästade Barcelona på Estadi Olimpic Lluis Companys.
Cuthbert gav Chelsea ledninge, framspelad av Sjoeke Nusken som letat läge i Barcelonas straffområde petade bollen fram till Erin som avlossade ett skott otagbart för Cata Coll1-0 till Cheslea efter 40 min spelade.
Under inledningen av den andra halvleken var det Barca som hade det farligaste läget och domare Stephanie Frappart pekade på straffpunkten efter att skottet gått viaVuchanans arm. Efter en längre VAR-granskning dömdes straffen bort till följd av offside. Chelsea kom undan med blotta förskräkelsen.

Mayra Ramirez gjorde en fantastisk match och hade lägen att utöka Chelseas ledning. Hon var tillsammans med Jess Carter de spelare som utöver Erin Cuthbert – som utsågs till matchen lirare – bör hyllas lite extra.  Chelsea som lag gjorde något de inte gjort tidigare, de stod upp mot Barcelona och har övertaget när vi nu inväntar den andra halvan av semifinalen i Champions League.

Njut av Cuthberts mål HÄR.

Nästa lördag är det dags för returmatch hemma på Stamford Bridge, Chelsea har 1-0 med sig till vad som kan vara Emma Hayes sista match på Stamford Bridge.

Kommande vecka:

WCL semifinal 2:2 spelas lördagen den 27 april med avspark kl. 18.30. Chelsea leder med 1-0 när Barcelona gästar Stamford Bridge för returen. Matchen visas på DAZN.