Euro 2024: Chelsea-trio alla vinnare
Conor Gallagher fick 20 minuter i rampljuset när han gjorde mästerskapsdebut under söndagskvällen.

Conor Gallagher, Cole Palmer och Ian Maatsen somnade igår kväll alla som vinnare. Detta efter att deras respektive lag inlett Euro 2024 med varsin vinst med uddamålet. Djordje Petrovic fick från bänken se sitt Serbien förlora mot England.

England inledde Euro 2024 med att vinna mot Serbien med 1-0, man toppar därmed grupp C. Conor Gallagher och Cole Palmer började båda på bänken och kunde därifrån bevittna där Jude Bellingham nickade in 1-0 tidigt i första halvlek.

Efter ledningsmålet ökade Serbien trycket och matchen blev mer och mer jämn. Chanserna saknades inte för balkanlaget.

Med 20 minuter kvar av matchen bytte Englands förbundskapten ut Trent Alexsnder-Arnold, in på plan fina Conor Gallagher som därmed gjorde sin 14:e landskamp för England, den första på den stora scenen då han aldrig tidigare satt sin fot på planen i mästerskapssammanhang.

Chelseas mittfältare stod för en solid insats och bidrog till att hans England fortsatt höll serberna borta från de riktigt heta chanserna. Viktiga tre poäng för de tre vita lejonen.

Duon Palmer och Petrovic får vänta på sina första minuter i detta mästerskap då båda två fick nöta bänk under hela matchen.

För Englands del väntar nu Danmark, en match som spelas på Torsdag klockan 18.00. Serbien spelar sin nästa match mot Slovenien samma dag klockan 15.00. Ett balkanderby som betyder väldigt mycket ur flera synvinklar.

Ian Matatsen vann med sitt Holland matchen mot Polen med 2-1. Maatsen spelade tråkigt nog ingenting i denna match. Återstår att se om han får tid på planen när nu Holland fortsätter sitt mästerskap med match mot Frankrike på fredagskvällen, 21.00 starttid.

Källa: Chelseafc.com och egna reflektioner