Euro 2024: Rumänien Krossar Mudryks Ukraina med 3-0

Chelseakollen är tillbaka med fokus på Mykhailo Mudryk och hans insats efter Ukrainas 3-0 förlust mot Rumänien.

Rumänien visade sig vara överlägsna i en match mot Ukraina som slutade 3-0. Trots en klar dominans i bollinnehav och passningar från Ukrainas sida var det Rumänien som tog hem segern genom effektivt spel och kliniska avslut. En av matchens mest framstående spelare var Ukrainas Mykhailo Mudryk, som trots förlusten visade stor skicklighet och uthållighet.

Matchen inleddes med högt tempo från båda lagen, men det var Rumänien som först lyckades spräcka nollan. I den 29minuten sköt Nicolae Stanciu in bollen från straffområdet och gav Rumänien ledningen. Ukraina försökte svara med flera försök från bland annat Artem Dovbyk och Viktor Tsyhankov, men lyckades inte överlista Rumäniens målvakt.

I den andra halvleken fortsatte Rumänien att dominera på resultattavlan. Razvan Marin utökade ledningen i den 53minuten med ett välplacerat skott från straffområdet. Kort därefter, i den 57minuten, säkrade Denis Dragus matchens tredje mål efter en hörna. Ukraina, trots sitt bollinnehav, misslyckades med att bryta igenom Rumäniens försvar och skapa några verkligt farliga målchanser.

Mudryk: Ukrainas Ljuspunkt

Trots den tunga förlusten var Mykhailo Mudryk en av planens bästa spelare. Han visade gång på gång sin tekniska skicklighet och kreativitet, vilket gjorde honom till en konstant fara för Rumäniens försvar. Mudryk skapade flera chanser för sitt lag och visade varför han anses vara en av Ukrainas mest lovande spelare.

Mudryk gick mållös från planen hans målpåverkan på 0.02 (xGOT),  innebär att hans skott på mål som han kom fram till , inte var särskilt farliga. Mudryk lyckades inte heller med någon assist, men hans förväntade assistvärde (xA) 0.47 visar att han skapade flera målchanser för sina medspelare.

Passningsspel och Speluppbyggnad

Mudryk hade totalt 49 bollkontakter och lyckades med 22 av sina 30 passningar, vilket ger en passningssäkerhet på 73%. Han levererade också två nyckelpassningar som skapade målchanser för Ukraina. Han försökte sig på sex inlägg, varav ett var framgångsrikt. Däremot misslyckades han med alla sina långbollar.

Dribbling och Duellspel

Mudryk utmärkte sig i sina dribblingsförsök, där han lyckades med 3 av 5 försök. Han var också stark i markdueller, där han vann 7 av 10. I luftdueller lyckades han vinna 1 av 2. Han tappade dock bollen 15 gånger, vilket är något han behöver arbeta på för att förbättra sitt spel.

Nedan ser ni Mudryks rörelser under matchens gång (nr10), Mudryks skott karta distansen från var han tog sina skott skott, med det farligaste skottet som räddades i den 94e minuten och hans totala stats från matcher.

Trots att Ukraina förlorade med 3-0 mot Rumänien visade Mykhaylo Mudryk prov på både styrkor och svagheter. Hans offensiva spel visade på potential med bra xG och xA, även om han inte lyckades göra mål eller assistera. Hans dribblings- och duellstatistik var imponerande, men han måste arbeta på att behålla bollen bättre och minska antalet bolltapp.
Sammanfattningsvis var det en match där Mudryk visade sin potential, men också avslöjade områden som behöver förbättras för att han ska kunna bli en ännu mer avgörande spelare för sitt land i de kommande matcherna.

Nästa gång vi får se Ukraina och Mudryk på plan kommer vara 21/6(Fredag) 15:00 mot Slovakien