Farquharson klar för Walsall

Nu börjar det hända grejer hos Walsall som satt foten på gaspedalen när det gäller nyhetsflödet. Under fredagen presenterade man sitt tredje nyförvärv. Förre Newport County försvararen Priestley Farquharson har skrivit på för de två kommande säsongerna. 


Av att döma på kommentarer efter presentationen är de flesta mycket nöjd med den senaste värvningen. Många Newport Fans hade trott att han skulle skriva på för en League One klubb och blev rätt förvånad när det var Walsall som säkrat honom. 

26-årige Farquharson började sin karriär med att spela för amatörlagen Hitchin Town, Billericay Town och Hayes & Yeading innan han plockades upp av walesiska Connah's Quay Nomads i januari 2019.  

Under sin korta tid hos The Nomads hann han med hjälpa laget att ta hem ligatiteln i Wales toppliga Cymru Premier plus att de tog hem League Cupen. Han vann även utmärkelsen som årets unga spelare i Cymry Premier, Cymru Premier Young Player of the Season. Totalt blev det 57 matcher och fem mål.  

Han spelade även fyra matcher i UEFA Europa League och en kvalmatch till Champions League. Det var efter insatserna där som Newport County fick upp ögonen för den kraftfulle försvararen. Man lyckades köpa loss honom och säkrade hans underskrift och övergången blev klar i januari 2021. 
 
Hos Newport var han med att spela laget till Playoff Final 2021 och spelade från start i finalen som man dock förlorade med 1–0 mot Morecambe efter en straff i den 107 minuten. 

Under sin tid i Newport spelade han 65 matcher och gjorde 5 mål. 

Farquharson har även representerat England internationellt men då i strandfotbollslandslaget.  

   

Pär Stener@perstener2023-06-24 12:21:00
Author

Fler artiklar om Walsall